Diari La Veu del País Valencià
Setmana de lluita pel manteniment d’unitats en l’arranjament escolar
Es convoquen diverses accions durant la setmana

STEPV dóna suport a les diferents campanyes posades en marxa pels centres educatius que estan patint supressions en la proposta d’arranjament escolar. Ja s’han produït diverses accions de protesta contra les supressions i hi ha centre que ha posat en marxa campanyes de recollides de signatures en Change.org.

Aquesta setmana hi haurà una concentració el dia 23 a Torrevieja en protesta del tancament del CEIP Ciudad de Oviedo, a les 17.30 h en la Plaça de l’ajuntament. També a Benidorm, el dia 23, a les 18h s’ha convocat una manifestació a Benidorm des de la Plaça Neptú.

STEPV convoca, a més, concentracions divendres 24 en tots els centres educatius que pateixen retallades i, en general, en tots els centres educatius del País Valencià per a rebutjar les supressions de l’arranjament escolar.

Recordem que la proposta de Conselleria per al curs 2014/15 suprimeix 187 unitats en Infantil i en Primària 86 unitats. Aquestes retallades són conseqüència fonamentalment del l’augment de ràtios a 30 alumnes des del curs passat.

El Sindicat ja va posar en marxa una campanya de mobilitzacions el curs passat, juntament amb la Unió de Llauradors en les zones rurals, i la Confederació Gonçal Anaya de pares i mares. Gràcies a aquesta campanya i a les al·legacions defensades pel sindicat en la Conselleria d’Educació es van recuperar una vintena d’unitats.

És per això que el Sindicat anima als centres a continuar lluitant per mantenir les unitats actuals i evitar les supressions i la pèrdua de llocs de treball que comporta. Animem a la comunitat educativa dels centres afectats a concentrar-se el dia 24 a la porta dels centres (a l’entrada o a l’eixida) amb les samarretes verdes “Estimem l’escola pública” i a enviar una foto al correu del Sindicat per fer-la pública en la web i als mitjans de comunicació.

Mentrestant, el Sindicat està defensant en les direccions territorials d’educació i en la mateixa Conselleria les al·legacions que els centres educatius ens han fet arribar.

Comparteix

Icona de pantalla completa