Diari La Veu del País Valencià
A Paterna mostren el rebuig al copagament
JUANMA RAMÓN: “EL COPAGAMENT PER A DISCAPACITATS ÉS L’IMPOST REVOLUCIONARI DEL PP ALS MÉS VULNERABLES”

La formació exigeix que es paralitze l’aplicació del decret 113/2013 i que el Consell deixe de retallar el finançament a centres com el Francisco Esteve

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “el decret 113/2013 de la Generalitat ha estat el colp de gràcia a la maltreta economia de la dependència i la discapacitat. Amb aquest decret, el Consell que governa el PP s’ha tret de la mànega l’impost revolucionari contra els més vulnerables, ja que establix unes condicions econòmiques durísimes, via copagament (repagament per a la resta de la societat), per a les persones que són usuàries dels centres i serveis respectius, sense oblidar totes les retallades patides i les que han d’arribar”.

“Des de Compromís per Paterna mostrem el nostre rebuig més enèrgic a aquesta violació dels drets de les persones. Anem a donar suport a la convocatòria de divendres en València, una concentració que discapacitat i dependència han convocat per tal de revocar el decret del Consell per al copagament i recuperar els drets de les persones”.

“I és que amb l’entrada en vigor del decret, des de l’1 de gener de 2014 els usuaris del sistema han començat a rebre comunicacions sobre l’aportació que han de fer al centre on estiguen adscrits. Això suposa que hi hagen casos de persones que haurien d’aportar fins a 160 euros mensuals més dels que ingressen, la qual cosa els expulsaria automàticament del sistema. La conclusió és que anem a veure augmentar l’exclusió i l’empobriment de les persones amb discapacitat. Precisament a Paterna som conscients d’aquesta angoixant situació, donat que els usuaris del Patronat Francisco Esteve ja venen patint les retallades del PP des de fa molt de temps”.

“Però el PP continua vulnerant els drets humans sense cap vergonya, i està atacant directament la promoció de l’autonomia personal que es recull a la Llei de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les Persones en situació de dependència. I cal afegir que a més els usuaris dels centres de discapacitat i dependència ja tenen altres copagaments (repagaments) tant en medicaments com en altres productes necessaris per a l’autonomia”.

“No podem quedar-nos amb els braços creuats sense fer res, i més perquè com ja hem dit coneixem aquesta realitat de ben a prop pel Patronat Francisco Esteve. Per això, al ple de gener anem a exigir que el PP de Lorenzo Agustí li plante cara al PP d’Alberto Fabra i que demane la paralització de l’aplicació del decret 113/2013, a més de sol·licitar a les Corts Valencianes que el derogue. L’ajuntament ha de ser l’administració més propera a la ciutadania, no sols per a pujar-li els impostos, sinó també per a defensar els seus drets davant els abusos d’administracions superiors, siguen del color que siguen”, conclou Juanma Ramón.

Compromís Paterna

Comparteix

Icona de pantalla completa