Diari La Veu del País Valencià
‘Eutanàsia: viure i morir amb dignitat’ debat socia a València
L’HORA DEL TE VERD

Dimarts 28 de gener de 2014 a les 19h.
LA PINÇA C/ Pintor Salvador Abril, 34, València

El debat social sobre el dret a morir dignament va superant l’anècdota, generalment lligada a fets luctuosos, i esdevé una reflexió serena i madura cada vegada més present als mitjans de comunicació i vinculada a l’avanç democràtic.

Així van prenent forma a la nostra societat idees i opinions favorables a reivindicar la despenalització de l’eutanàsia i del suïcidi assistit, des del convenciment profund del dret inalienable de les persones a decidir sobre la pròpia vida del principi al final.

El propòsit d’aquesta tertúlia que fem en gener, a l’inici de 2014, és argumentar tot això des de la racionalitat, i la ètica d’un pensament lliure, laic i progressista, tot i aportant informacions sobre els avanços legislatius dels països del món més capdavanters en el reconeixement dels drets de les persones al final de la vida.

Lluitar per la dignitat de la vida comporta apostar decididament per la dignitat de la mort. Per això és pel que es va crear en 1984 l’Associació pel Dret a Morir Dignament (DMD) www.eutanasia.ws

Des de fa 30 anys, la DMD ha ajudat a moltes persones a afrontar la mort sense necessitat de patir un calvari. Com diu la pròpia DMD, el pitjor final és el que mai termina http://youtu.be/xcY4IjRoJ88

Tal vegada el tema que tractem aquest mes vos semble massa transcendental, inclòs d’una certa incorrecció política tenint en conte tot el que està caient. Però en L’Hora del Te Verd no fugim dels temes per difícils que siguen. I en estos moments, on el govern del PP està aplicant tot tipus de retallades als drets basics de la ciutadania, no hi ha que oblidar que el dret a una mort digna també forma part del catàleg de drets que tenim com a sers humans.

Hi ha abundant bibliografia sobre el tema de la mort digna i la eutanàsia, molta d’ella escrita per persones que s’apropen al moment del final de l’existència amb criteris d’una gran maduresa intel·lectual i amb una gran consideració del ser humà. També hi ha algunes bones pel·lícules, com Mar adentro, de Alejandro Amenabar, basada en la historia de Ramón Sampedro http://youtu.be/278dGojRcPk; o Wit, de Mike Nichols i amb Emma Thompson com actriu protagonista http://youtu.be/pb9bQ-I-aV4 on s’aborda d’una forma molt honesta la mort digna i la eutanàsia.

Tindrem com a ponents a:

JAVIER VELASCO, President al País Valencià de l’associació Dret a Morir amb Dignitat, i a PERE BOIX, metge, soci de DMD i company d’EQUO.

Com de costum, l’Hora del Te Verd la farem l’últim dimarts de mes, o siga, el 28 de gener. A l’hora de sempre, les 19h. I al lloc habitual, LA PINÇA, al carrer Pintor Salvador Abril, 34, al barri de Russafa de València.

Salut
Vos esperem.

Comparteix

Icona de pantalla completa