Diari La Veu del País Valencià
Tala de pins a Llíria de forma indiscriminada i sense control
COMPROMÍS DENÚNCIA LA TALA INDISCRIMINADA DE PINS SANS ALS MONTS DE LA CONCÒRDIA DE LLÍRIA

La Coalició assegura que s’estan talant pins en la zona afectada per l’incendi de 2012 de forma indiscriminada i sense control.

Des de la Coalició Compromís s’alerta que a la zona de les muntanyes de la Concòrdia de Llíria s’està procedint a la realització d’unes tales de pins a la zona afectada pel devastador incendi forestal de 2012 que s’estan portant per davant arbres en bon estat.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, l’ajuntament ha tret a subhasta la fusta cremada de les muntanyes de la localitat afectada per l’estiu de fa dos anys. Un fet que no habilita a l’empresa que està realitzant les labors perquè tale els pins o arbres que s’han salvat de les flames i que després de gairebé dos anys, encara es mantenen verds i amb possibilitat de regenerar-se.

Per a García, la falta de control i inspecció per part de les autoritats locals i mediambientals està propiciant que s’estiguen produint tales indiscriminades ja que no existeix un marcat previ dels arbres afectats i es van tallant sense fer una selecció prèvia.
El regidor de Compromís apunta que, l’empresa de la fusta encarregada de retirar els arbres cremats en l’incendi està tallant arbres en bon estat, que conserven un verd intens, sinònim de bona salut i que han superat l’agressió del foc.
Davant això, la Coalició Compromís proposarà en la Comissió de Medi Ambient de l’ajuntament que es prenguen les mesures oportunes per fer un control efectiu de les tales i un marcatge previ dels arbres per part del personal tècnic competent dels que han de ser talats.

Compromís per Llíria

Comparteix

Icona de pantalla completa