L'escriptor castellonenc Miquel Torres presenta 'Els diumenges' a València

13 febrer 2014 01:00h
La presentació tindrà lloc a Ca Revolta, aquest divendres 14 de febrer a les 20 hores.
 
Els diumenges, el nou llibre de Miquel Torres, serà presentat aquesta setmana a la ciutat de València. El lloc triat és Ca Revolta (carrer de Santa Teresa, 10); durant la presentació, l'autor estarà acompanyat per Francesc Felipe. Felipe és tècnic d'Escola Valenciana i membre de l'àrea d'investigació en economia de la cultura de la Universitat de València (Econcult).
 
Al llarg d'Els diumenges, la segona obra de l'autor, es convoca l'espectre concret de vuit diumenges viscuts i tota la intensitat de la ficció i la imaginació. En el que és un altre pas de rosca respecte del realisme narratiu, Miquel Torres es mou amb mestria tant en els escenaris de la memòria quotidiana com en d'altres, potser no tan llunyans.  
 
Amb aquest llibre, Miquel Torres es consolida com un narrador d'històries. Als seus relats hi ha la trama al centre de tot i eixa trama es desenvolupada amb una prosa neta i rítmica, sempre al servei de la història. En ell podem trobar referències i fonts diverses, des del realisme brut nord-americà a la ciència ficció, des dels clàssics del relat català com Calders o Pàmies a la novel·la negra o, fins i tot, a la poesia de Ferrater o Gil de Biedma.
 
Els diumenges conté dos relats que van estar guardonats a dos dels certàmens de narrativa curta més prestigiosos de l'àmbit lingüístic, el Premi Llavor de Lletres (any 2011) i el Premi 9 d'Octubre (any 2013). 

Miquel Torres
next