Diari La Veu del País Valencià
Concert: T’estimo tant. Sonets de Shakespeare
Concert: T’ESTIMO TANT. SONETS DE SHAKESPEARE, amb RAFA XAMBÓ (guitarres i veu), acompanyat de Salva Vázquez (piano) i Matthieu Saglio (violoncel)

El dijous 20 de febrer, a les 19 h, a l’Auditori Alfons Roig (Facultat de Belles Arts), tindrà lloc el concert T’ESTIMO TANT. SONETS DE SHAKESPEARE, amb Rafa Xambó (guitarres i veu), acompanyat de Salva Vázquez (piano) i Matthieu Saglio (violoncel).

Entrada lliure.

L’espectacle

En l’espectacle T’estimo tant. Sonets de Shakespeare, Xambó ens presenta dotze sonets d’amor escrits per Shakespeare, en la versió catalana del poeta de Lleida Txema Martínez –Premi Jordi Domènech de Traducció de Poesia 2010 (el sonet 71 amb la col·laboració de Pere Rovira)–, que amb la seua traducció, ens ofereix un Shakespeare fresc, jove i genial.

Es tracta de dotze mirades a la passió amorosa, carnal i espiritual, que es fan vives i corprenen l’oient, en les quals canta l’amor adult que coneix les delícies de la carn, l’horror i les angoixes de la pèrdua, a més de les diverses formes de l’experiència amorosa, sense els prejudicis de la indústria de l’entreteniment de masses.

El format de l’espectacle, piano –Salva Vázquez–, violoncel –Matthieu Saglio– i veu i guitarra –Rafa Xambó–, contribueix a fer de l’experiència de l’escolta una vivència intensa que combina el bo i millor del format de trio clàssic amb els accents del jazz i el rerefons de la cançó popular contemporània.

Rafa Xambó

Rafa Xambó és un cantautor valencià de llarg recorregut. Va formar part de la segona generació del moviment de la Nova Cançó. L’any 1974 va guanyar el Primer Premi del Festival de Noves Veus (Sabadell). Després de dècades de silenci musical en què es va dedicar a exercir de professor universitari, va tornar amb un repertori nou, i ha publicat fins ara els discos següents: 7 acústics (2002), elegit per la crítica com un dels millors discos de cançó d’autor; Dies oberts (2003), en el qual inclou alguns poemes de Miquel Martí i Pol; Cançons de la memòria de trista (2006), que inclou poemes de Txema Martínez i de Marc Granell i que va rebre el Premi Ovidi Montllor en la modalitat de millor disc de cançó d’autor; Andanes (2010), que va rebre dos premis Ovidi Montllor, en la modalitat de millor disc de cançó d’autor i en la modalitat de millor lletra pel tema “A Glasgow”. Aquest 2013 publica el seu cinquè disc, amb els poemes de Shakespeare: T’estimo tant. Sonets de Shakespeare (vídeo promocional: www.vimeo.com/rafaxambo/sonet71).

Patrocini i suports

L’edició del CD ha comptat amb el patrocini o el suport de la Universitat Politècnica de València, la Universitat d’Alacant, el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València la Universitat Jaume I, la Mancomunitat de la Valldigna, la Casa de Cultura d’Almussafes, l’Ajuntament de Muro i l’Ajuntament de Sueca.

>
Organitzen:
Àrea d’Activitats Culturals
Servei de Promoció i Normalització Lingüística

Servei de Promoció i Normalització Lingüística
Universitat Politècnica de València

Comparteix

Icona de pantalla completa