Diari La Veu del País Valencià
STEPV anuncia noves mobilitzacions els pròxims mesos
El professorat reivindica les seues condicions laborals i l’escola pública en els carrers
El Sindicat anuncia noves mobilitzacions els pròxims mesos

Els carrers d’Alacant, València i Castelló van aplegar ahir noves manifestacions en defensa de les condicions laborals del professorat, el manteniment de les unitat d’infantil i primària en l’arranjament escolar i en rebuig a la LOMQE, sota el lema “Pels nostres drets”.

Convocats per STEPV, el professorat va tindre ahir una nova oportunitat per a reclamar el 100% del salari -que ja hauríem d’haver recuperat en gener de 2014 però que l’acord de retallades prorroga fins 2015-, la recuperació de les plantilles, del professorat acomiadat i el retorn a l’acord de professorat interí de 2010, la reducció de les ràtios i de la càrrega lectiva, i la desburocratització de la tasca docent. A més, es reivindicava el manteniment de les unitats d’infantil i primària que retalla la proposta d’arranjament escolar i la retirada de la LOMQE, que s’aplicarà el curs que ve en primària i FP Bàsica.

Amb aquestes manifestacions, STEPV manté el compromís amb el professorat i la comunitat educativa de mantindre una lluita sostinguda en el temps per continuar reivindicant la millora de les nostres condicions laborals i la qualitat en l’ensenyament públic.
STEPV no va signar ni l’acord de professorat interí del 3 d’abril de 2013 ni l’acord de retallades de 23 d’octubre de 2013. Per això, encara que siga en solitari, el Sindicat manté el seu compromís de lluitar fins retornar a l’acord d’interins de 2010 i de recuperar el 100% del salari i de tot el poder adquisitiu que, des de 2010 els governs espanyols i valencià ens han furtat.

De la mateixa manera, el Sindicat ha presentat desenes d’al·legacions de centres educatius contra l’arranjament escolar i ha convocat accions de carrer (com el passat 24 de gener) i ha donat suport a totes les mobilitzacions dels centres educatius per mantindre el seu alumnat i professorat.

Quant a la LOMQE, el Sindicat ha presentat 41 mesures concretes a la comunitat educativa perquè es discutisquen per tal de fer inaplicable la llei en cada un dels centres educatius.

Aquest és el compromís de STEPV amb el professorat i amb l’escola pública i continuarem treballant per mantindre les nostres condicions laborals i una escola de qualitat. En eixe sentit, el Sindicat anuncia que convocarà noves mobilitzacions en març o abril, juntament amb la resta de la comunitat educativa.

STEPV

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa