Diari La Veu del País Valencià
La Lira Castellonera estrena una obra de Meseguer a Castelló de la Ribera
El clarinet màgic és una peça dedicada a Josep Fuster pel director i compositor alberiqueny Juan Bautista Meseguer.

El pròxim diumenge 2 de març la Lira Castellonera ens oferirà el Concert del Soci, un concert que en els últims anys va adquirint solidesa gràcies a la presentació d’uns programes de qualitat. Enguany gaudirem amb tota seguretat de les obres seleccionades pel mestre Pepe Tello i, a més, tindrem l’honor d’escoltar un dels millors clarinetistes d’Espanya, el músic castellonenc Josep Fuster i Martínez.

La primera part s’obrirà amb Der Freischütz (El caçador furtiu). A continuació, la banda i Pepe Fuster interpretaran la fantasia per a clarinet Erwinn de Georges Meister (1848-1902). Per acabar la primera part, estrena absoluta d’El clarinet màgic, de Juan Bautista Meseguer, composició dedicada al concertista, professor i clarinet de lOrquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya Josep Fuster, amic del compositor.

En la segona part del Concert del Soci s’interpretarà la suite Bestiarium en la seua totalitat. Es tracta d’una obra col.lectiva formada per nou moviments, cadascun dels quals ha estat compost per un compositor diferent. Bestiarium és una suite per a banda simfònica, un projecte de Frank de Vuyst i la Fundació Musica et Orbi que busca la creació de nou repertori per a banda simfònica. En el projecte han participat 41 bandes de 14 països diferents, entre elles la Lira Castellonera.

En el preàmbul del concert la Societat Musical ret homenatge als nous socis d’Honor: Constantino Morera Martínez, Inés Mascarós López, Teógenes Martí Garrigues i Antonio Aviñó Borja; tots els quals han demostrat la seua fidelitat i compromís amb esta institució durant més de 50 anys.
photo

Comparteix

Icona de pantalla completa