El primer llibre de l’artista i també músic Gerard Armengol, 'Així parlà Zulueta'

6 març 2014 01:00h
Divendres 7 de març, 2014
 
GERARD ARMENGOL PRESENTA “AIXÍ PARLÀ ZULUETA” A LAS 18 H.
 
El primer llibre de l’artista i també músic Gerard Armengol, Així parlà Zulueta, es un treball que defineix com “un assaig gràfic”. En part, la inspiració del llibre parteix de la col·lecció de llibretes que l’artista ja ha mostrat anteriorment, dibuixos i jocs de paraules que Armengol ha anat anotant sense altra intenció que prendre nota d’allò que li passava pel cap en cada moment. “La idea al principi era publicar una de les meves llibretes, en el mateix format”, explica. “Havíem parlat d’aquest projecte i també d’un altre llibre de dibuixos, i al final ha acabat essent una mescla de les dues coses. Hi ha material que ja és a les llibretes, que vaig anar fent en un període molt ociós de la meva vida. Però quan vaig saber que això estava per sortir vaig anar-hi sumant dibuixos fets posteriorment”.
 
Segons l’artista Així parlà Zulueta és “com obrir una porta al meu món interior, un cant a aquell esperit dels 80 en què la diversió i la creació anaven plegats”. De fet, la majoria de pàgines del llibre varen ser creades sense una intenció clara, com apunts de camp: “Quan no m’interessava una conversa me posava a dibuixar. O a l’inrevés: de vegades m’interessava la conversa i la dibuixava. Són rampells. És material en brut però hi ha pàgines que obrin camí cap a un pas següent, assenyalen cap a on vaig ara. En aquest llibre prima la immediatesa, dibuixos esquemàtics, paraules… Un assaig per posar en ordre les coses que me passen pel cap i que m’agradaria que tenguessin continuïtat”.
 
CONVOCATÒRIA DE MITJANS

Dissabte, 8 de març a les 11:30 h.
 
Converses amb la premsa amb

MANUEL BAUXAULI

L’autor de l’aplaudida i multipremiada novel·la L’home manuscrit torna amb un relat intens, de lectura hipnòtica, que parteix d’una experiència personal.
Una setmana després d’haver enllestit un llibre titulat L’home manuscrit, Manuel Baixauli va sentir els primers símptomes d’una malaltia que el va deixar, en pocs dies, completament paralitzat, talment una pedra. Una pedra amb tota la capacitat de pensar i de sentir. Al cap de sis llarguíssimes setmanes, va començar a recuperar la mobilitat i, més endavant, l’autonomia. Durant el procés de rehabilitació, Baixauli va conèixer els singulars personatges que poblaven el sanatori i es va obsessionar amb l'última, inaccessible, cinquena planta.
 
Tenim el gust de convocar-vos a les converses, que es durà a terme el proper dissabte, 8 de març, a les 11:30 h. en el hotel Born, (carrer de Sant Jaume, 3)
 
AGENDA de la Setmana del Llibre en Català
 
Divendres 7 de març
 
12 h Signatura d’exemplars del llibre El Cor del Teatre Principal de Palma, de Serafí Guiscafrè. Edicions Documenta Balear.
 
18 h Presentació del llibre Així parlà Zulueta, de Gerard Armengol. Xicra Edicions.
 
Dissabte 8 de març
 
12 h Activitat entorn a l’estand Antoni M. Alcover, a càrrec del Circ Bover. Activitat oferida pel Consell de Mallorca.
 
18 h Presentació de La cinquena planta, de Manuel Bauxauli, a càrrec d’Antònia Vicens. Proa Edicions.
 
19.30 h «Textos teatrals: llegir-los o posar-los en escena?» Hi intervenen: Marta Barceló (actriu, companyia Res de Res & En Blanc), Carles Cabrera (responsable de la col·lecció de teatre de l’editor Lleonard Muntaner) i Vicent Tur (autor i director de teatre). Moderador: Francesc M. Rotger (crític de teatre de Diario de Mallorca).

Setmana del Llibre en Català
next