Diari La Veu del País Valencià
EUPV-ERPV commemora el 8 de març amb una xarrada i una acció reivindicativa
La coalició d’esquerres, un any més, enceta els actes al voltant del dia de la Dona. Este dissabte 15 de març tindrà lloc a les 19:30 a la Casa de la Cultura una xarrada que girarà sobre l’economia vist des d’un punt de vista feminista. Com a ponent estarà Mònica Gil de l’associació Perifèries.

L’Associació Perifèries és una organització de solidaritat internacionalista. Una plataforma per a acompanyar els pobles del Sud en l’exercici dels seus drets i la construcció del model de vida que han triat i que els és negat. Un espai col·lectiu de participació d’homes i dones, per a la transformació creativa d’un sistema global injust que condemna a la misèria i la marginació a la immensa majoria de la població mundial.

La ponent Mònica Gil és llicenciada en Sociología per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb Máster d’ Agent d’ Igualtat de la Universitat de València i Maestria de Gènere, Societat i Polítiques Públiques en l’ especialitat d’ economia i gènere, de la Facultad Latinoamericana de Ciencias Sociales (FLACSO). És professora associada en el Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València y en la FLACSO.

Per altra banda, la coalició EUPV-ERPV va realitzar un acte reivindicatiu el passat 8 de març, el qual va consistir en canviar de manera simbòlica el nom de les principals places de Crevillent pel de “Plaça 8 de Març, Dia Internacional de la Dona”. Esta acció no perseguia el fet de canviar la denominació d’estos llocs, sinó fer visible d’una manera original la reivindicació de la lluita feminista per tal de crear consciència sobre una jornada que a més de commemorativa ha de ser de lluita constant pels drets i la igualtat.

Per últim, des d’EUPV-ERPV es convida a tota la ciutadania a participar de la xarrada de dissabte i al seu posterior col·loqui.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa