Diari La Veu del País Valencià
Manel Alonso presenta a Gandia el seu nou llibre Cròniques des de l’infern
Manel Alonso presenta a Gandia el seu nou llibre Cròniques des de l’infern

El proper divendres 28 de març, a les 20 hores i al Casal Jaume I La Safor-Valldigna (carrer Dona Teresa, 2), tindrà lloc la presentació a Gandia de l’última obra de l’escriptor Manel Alonso i Català, Cròniques des de l’Infern. L’acte comptarà, a més a més, amb la música del cantautor Carles Pastor i estarà presentat per Facund Puig, regidor de Compromís a l’Ajuntament de Gandia. Aquesta presentació ha estat organitzada per la FIGA (Fira de Gandia Autogestionada) en col•laboració amb la Fundació del Casal Jaume I La Safor-Valldigna.

Manel Alonso (Puçol, 1962) és un escriptor polifacètic de llarga trajectòria, que ha sabut combinar tots els gèneres, des de la poesia, la novel•la, la narrativa curta (amb el seu paisatge mític de Pouet, a través del qual fa desfilar la realitat que l’envolta), i, com en el cas que ens ocupa, l’assaig.
A Cròniques de l’infern, publicat per Onada edicions (www.onadaedicions.es), Alonso hi recull una seleccion d’articles escrits per a diferents publicacions entre 2011 i 2013, marcats directament per la crisi que patim en tots els àmbits, econòmica, social, de valors, etc. A més, Manel Alonso juga amb la intertextualitat fent dialogar els seus textos amb diversos passatges del primer llibre de l’obra immortal de Dante Alighieri, l’Infern, de la Divina comèdia.

Per la seua banda, Carles Pastor conjuga la tradició del pop-rock i la cançó d’autor, amb una veu càlida i suggerent. Cantautor d’una gran sensibilitat sovint ha adaptat amb resultats notables textos dels nostres poetes contemporanis com ara Jaume Pérez Montaner, Ramon Guillem, Francesc Mompó, Maria Fullana, Teresa Pascual,… Entre la seua discografia destaquen els cd’s La noia del nord i Els ulls de Bob.

Podeu trobar més informació sobre Manel Alonso a la seua pàgina web www.escriptors.cat/autors/alonsom o al seu blog http://alonsocatala.blogspot.com/

Podeu escoltar la cançó Dona de Carles Pastor en aquest enllaç goear.com

Fundació Casal Jaume I la Safor-Valldigna Gandia

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa