Una proposta acollidora per a la primavera

Des de lacasacalba.org ens disposem a programar la tercera edició del festival HOSTES, on convoquem un divers ventall d’artistes de contrastada qualitat, enguany més nombrós que mai, en un esdeveniment cultural que versarà al voltant de la poesia i la cultura popular.

Divendres 28 de març a les 20.00h: Pau Miquel Soler / Ramon Godes

Per una banda, tindrem a Pau Miquel Soler, membre d’Arthur Caravan, que presentarà el seu primer projecte en solitari, L’amor o la guerra, un conjunt de poemes musicats de l’obra magna del poeta Vicent Andrés Estellés, Mural del País Valencià. Aquest treball ha estat guardonat com a millor disc de cançó d’autor als darrers Premis Ovidi Montllor a la Música en Valencià. I serà presentat en format de trio, amb la participació de Cato als vents, Vicent Millo a les percussions i Soler a la guitarra i a la veu.

I d’altra banda, tindrem al guitarrista de Castelló Ramon Godes, veterà de l’escena pop estatal (Malevaje, Los Coyotes…), que vindrà a presentar un repertori propi instrumental d’ambientació clàssic-popular i d’esperit premeditadament lliure, que el situa entre les propostes més atractives del panorama artístic contemporani. I és que la seva música d’arrel mediterrània, ens transporta a un màgic univers d’impactant bellesa primitiva i d’una càrrega poètica i sentit de l’aventura desbordant.

Dissabte 29 de març a les 20.00h: Òscar Briz / Balancí

Seguint el camí traçat a L’estiu, el músic i compositor Òscar Briz ens proposa un viatge retrospectiu al seu 7é disc sota la seva signatura, Youth, on l’austeritat d’elements i les sonoritats acústiques manen sobre els excessos i l’electrificació de la vida (post)moderna. Ara bé, no és tracta d’un disc a veu i guitarra. Youth està enregistrat amb bateria i baix també, i junt amb els arranjaments vocals formen l’argumentari sonor que embolcalla la vessant literària del treball, la qual es completa novament amb els versos de Vicent Andrés Estellés. En directe es presentarà de la mà de Josep Pérez a les percussions i Nacho Villanueva al baix.

La sessió doble de dissabte s’inciarà amb la presentació oficial a València del primer disc de Balancí, projecte personal del català Ramon Cugat. Es tracta de Deriva, treball on hi trobem cançons pop gravades amb les portes de l’estudi obertes perquè hi arriben els aires, tant dels qui ja rockejaven quan ell encara donava voltes als cavallets, com dels qui l’han acompanyat des dels seus inicis.

Diumenge 30 de març a les 20.00h: Dwomo

Dwomo presentaran l’espectecle Electroshock taronger, on fan un recorregut per la cultura musical valenciana moderna, des d’Ovidi Montllor a Vídeo passant per Julio Bustamante. Irreverència cultural d’uns transterrats que són dels nostres.

Programació familiar:

Dissabte 29 de març a les 17.30h
Enguany incloem la novetat de programar un espectacle per a tots els públics, que es representarà la vesprada del dissabte i el diumenge pel matí. Es traca de La terra dels babaus de la companyia de comediants El ball de sant Vito, els quals han restaurat un vell teatret de titelles, el teatret del tio Nicomedes, amagat durant anys en un graner, per mostrar-nos les aventures del seu heroi, la titella Mingo, mitjançant un recull de rondalles i cançons populars que els actors i músics Xavier Larraeta i Manel Mengual posaran en escena.

Més informació a Sona Baixet (dins de les Activitats Infantils de l’Octubre CCC)

Entrades:

Dwomo: 6 €
Pau M. Soler / Ramon Godes i Òscar Briz / Balancí: 8 €
El Ball de Sant Vito: 5 € (descomptes per a grups de 10 o més, 4 €)

Abonament: 16 € (cal reservar, només 50 abonaments a la venda)
Reserves: [email protected]

50 % de descompte amb el carnet de la UV i la UPV (només per a les entrades del dia)

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa