'El vol del gat' d'Antoni Miró, a Gandia

2 abril 2014 01:00h
La Fundació Casal Jaume I de la Safor Valldigna inaugura, el dijous 3 d'abril de 2014, a les 20.00 h,"El vol del gat" d'Antoni Miró, una interessant proposta cultural que fusiona literatura, pintura i dansa entorn de la novel·la El vol del gat de l'escriptor, professor i exministre de cultura cubà, Abel Prieto. La ballarina alcoiana és la protagonista de les 27 obres que estan dedicades a cadascun dels capítols del llibre. En la inauguració ens acompanyarà l'autor Antoni Miró.
 
Hi haurà vi d'honor.
Exposició: «El vol del gat, d'Antoni Miró»
Lloc: sala de la Muralla
 
Breu descripció: L'exposició és una proposta de l’artista alcoià Antoni Miró que fusiona literatura, pintura i dansa al voltant de la novel·la homònima de l'escriptor i exministre de Cultura cubà, Abel Prieto. La mostra es composa de 27 pintures sobre llenç que plasmen diferents moments de la dansa protagonitzats per la ballarina i coreògrafa Sol Picó i que corresponen en títol i sentit a cadascun dels 27 capítols del llibre.


ABEL PRIETO
Pinar del Río, Cuba, 1950. Va guanyar el Premi 13 de Març de Contes en 1969. Ha publicat els llibres de relats i contes Los bitongos i los guapos (1980), No me falles, Gallego (1983) i Noche de Sábado (1983), amb el qual va rebre el Premi de la Crítica. Va estudiar Lletres a l'Havana, va ser director de l'Editorial Lletres Cubanes i president de la Unió d'Escriptors i Artistes. Des de 1997 fins al 2012 ha sigut ministre de cultura de Cuba, assessor del president dels consells d'estat i ministres de la República de Cuba. Ha sigut condecorat amb L'Ordre de les Arts i les Lletres del govern de França.

ANTONI MIRÓ
Alcoi, 1944. Ha dedicat la seua activitat artística principalment a la pintura, escultura i obra gràfica des de 1960. Ha desenvolupat les sèries pictòriques "Les nues", "La fam" "Els bojos", "Vietnam", "L'home", "Amèrica negra", "Pinteu pintura", "Vivace", "Sense títol". La seua obra naix de l'experimentació visual en el camp del realisme social. Ha exposat en nombroses galeries i museus de tot el món. Ha rebut el premi Octubre i el premi Per la Cultura Nacional a Cuba, entre d'altres.

SOL PICÓ
Alcoi, 1967. Coreògrafa, ballarina de dansa contemporània.
Directora de la Companyia Sol Picó ha sigut guardonada amb nombrosos premis i ha rebut el Premi Nacional de Dansa de Catalunya.

La Fundació Casal Jaume I de la Safor Valldigna
 
photo
next