Diari La Veu del País Valencià
Una nova carretera exterior perjudicarà encara més al comerç de xàtiva
El pspv critica que el projecte d’una nova carretera exterior perjudicarà encara més al comerç de xàtiva

Cerdà (PSPV): “el PP està provocant que l’activitat comercial se’n vaja fora de la ciutat, quan el que cal és incentivar el comerç intern del nucli urbà”

El portaveu del PSPV de Xàtiva, Roger Cerdà, ha alertat que el projecte del PP de construir una nova carretera exterior que comunicarà el Centre Comercial amb l’Hospital Lluís Alcanyís perjudicarà encara més comerç local fomentant la construcció de grans superfícies fora del nucli urbà, i per tant allunyant als clients del comerç tradicional.

El líder dels socialistes de Xàtiva afirma que Alfonso Rus “pretén invertir 3,6 milions en una carretera que a hores d’ara no és prioritària, i que el que farà serà enfonsar encara més a les botigues del centre, quan el que cal és dedicar eixos diners a un pla de revitalització del comerç”. Però a més a més Cerdà afirma que este projecte sols s’explica per dues causes: “perquè Rus al no estar en Xàtiva desconeix les necessitats reals de la ciutat, o perquè realment vol ofegar un dels pilars fonamentals de l’economia de la ciutat com és el comerç com ja va demostrar facilitant la construcció d’un centre comercial fora del nucli urbà”.

Esta nova carretera, segons el regidor del PSPV, el que provocarà és que molta gent de fora que va a Xàtiva a comprar “ja no necessitarà entrar a la ciutat perquè li posaran totes les grans superfícies fora, amb facilitats d’aparcament, mentre els botiguers del centre cada volta tindran molts menys clients”.

Roger Cerdà per contra afirma que el que Xàtiva necessita “no és una nova carretera exterior, tenint ja la ronda, sinó que necessitem un pla integral de revitalització i modernització del comerç”. D’esta forma el líder socialista apunta que “cal començar amb la creació d’un centre comercial obert al centre de la ciutat, després facilitar l’aparcament i la circulació de vianants pel centre històric, i millorar la imatge i la potenciació dels comerços de forma conjunta i no sols amb campanyes aïllades”.

“Rus s’està equivocant en fer este tipus de projecte perquè va en contra dels interessos dels seus veïns”, denuncia Roger Cerdà, que afirma que “la política comercial del PP no ha ajudat gens al xicotet comerç”, i li ha recriminat a l’alcalde que només va a festes, mentre que la nostra ciutat necessita és un alcalde les 24h del dia i els 7 dies de la setmana i no un alcalde virtual”.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa