Diari La Veu del País Valencià
Conferències del 25 d’abril
Aquest dimecres 2 d’abril del 2014, en referència a totes les jornades, congressos i demés que s’hi estan fent a Catalunya sobre la temàtica de la guerra de successió, al País Valencià molt més humilment des de l’ADR, el Departament d’Història Moderna i el Deganat de la Facultat de geografia i Història de la Universitat de València s’han organitzat unes conferències del 25 d’abril.

Aquestes hi tindran lloc al Saló Joan Fuster, i tindran començament a les 12:30 h amb “El cas menorquí, abans i després de 1714” a càrrec de Josep Juan Vidal, professor del Departament de història Moderna de la Universitat de les Illes Balears. A la vesprada hi seguirem a les 16:30 h amb “L’exili austriacista” a càrrec de Agustí Alcoberro Pericay, professor del Departament de història moderna a la Universitat de Barcelona i director del Museu d’història de Catalunya. A les 18:30 h amb “La resistència d’un poble. 1707-1714” a càrrec de Carmen Pérez Aparicio, professora del Departament d’història moderna a la Universitat de València.

Aquestes tres conferències hi tracten les temàtiques no massa analitzades dels indrets de la Guerra de Successió. Tanmateix tot allò que va suposar un dels primers exilis, encara que fos de la noblesa però era aquesta la que estava polititzada. I per altre costat l’interesant cas de l’illa de Menorca que passa a mans angleses intermitentment durant quasi un segle, i marcarà aquesta la caracterització de sa illa. Per últim la resistència armada dels miquelets o maulets al territori del Principat i del País Valencià front l’ocupació de l’exèrcit de conquesta borbònic.

ADR Geografia i Història

Comparteix

Icona de pantalla completa