Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Gandia no aconsegueix la participació de cap col·lectiu juvenil en la fira de l’estudiant i entitats juvenils
L’Ajuntament de Gandia, ha organitzat per a la propera setmana, la “XIV Fira de l’Estudiant, Entitats Juvenils i Emprenedors”. Aquest esdeveniment, com tots els anys, ha comptat amb la col·laboració del Consell dels Joves de Gandia. Aquest any però, degut a les polítiques de joventut que està duent a terme l’actual govern municipal, el qual dona l’esquena a les entitats juvenils de la ciutat, ha aconseguit que cap associació participe d’aquesta, sent una fira d’entitats juvenils sense ninguna associació juvenil.

Des del Consell dels Joves de Gandia, analitzem la situació de forma molt negativa, ja que el nostre organisme compta amb un total de 42 associacions, i es preveu que al llarg d’aquest trimestre s’incorporen 6 nous col·lectius juvenils, demostrant que el teixit associatiu juvenil de la ciutat està molt viu gràcies al Consell dels Joves de Gandia i la nostra tasca de suport i servei de forma gratuïta, destacant també que l’Alqueria Laborde, compta amb una participació mol elevada, tant d’usuaris com d’activitats de qualsevol tipus.

Sense cap dubte, creguem que és una bona mostra de la desafecció dels col·lectius de la ciutat cap a la Regidoria de Joventut, el fet que no participe ninguna entitat juvenil de cap àmbit -socials, culturals, de temps lliure, d’oci, estudiantils, sindicals, religioses, reivindicatives, festeres, educatives, esportives o de manga-, pel càstig al qual estan sent sotmesos per un govern que constantment van en contra de les politiques de participació juvenils.

Un altra mostra d’aquesta desafecció, ve donada pel fet que el regidor de joventut està desaparegut del seu departament des del mes de gener, quan va comunicar una vegada havia aparegut en premsa, les retallades al Consell dels Joves de Gandia. Aquestes retallades, a dia de hui, ha sigut incapaç d’explicar-les a les entitats juvenils cara a cara, en cap de les assembles o òrgans del Consell dels Joves de Gandia on des de 2012 ni participa ni es preocupa per les necessitats, propostes i revindicacions dels joves, portant una política d’abandonament cap als col·lectius juvenils de la ciutat.

No té temps ni per als joves, ni per a les polítiques juvenils, ni per a les entitats juvenils ni per al Consell dels Joves de Gandia, i és per això, el motiu pel qual creguem que les entitats mostren el seu descontent i rebuig cap al regidor que més ha retallat en politiques juvenils i drets socials dels joves en la història de la nostra ciutat.

Mentre l’Ajuntament de Gandia continua sense creure, apostar i estimar als seus joves, des del Consell dels Joves de Gandia continuarem el nostre treball d’estar al costat de la joventut a la qual no els donarem mai l’esquena.

Consell dels Joves de Gandia

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa