Diari La Veu del País Valencià
Propaganda del sistema sanitari ‘modelo Alzira’
El Dr. Marín, des de la porta giratòria de la Sanitat Pública, fa propaganda del sistema sanitari “modelo Alzira”.
Una vegada més els directius de la empresa UTE Ribera-Salut, conscients de que en 2018, no va a ser renovada la concessió, lloen els efectes beneficiosos de la empresa que els paga el jornal.

Com no podia ser d’un altra manera, el Dr. Marin, gerent de l’empresa UTE Ribera-Salud (i abans comissionat de la Agència Valenciana de Salut) es desfà en elogis del negoci de l’empresa de la que és gerent i que gestiona la salut dels veïns de la Ribera, en un fòrum de tecnologia sanitària, en favor de la sanitat privada.

Oblida el Dr. Marín que la càpita que paga el sistema sanitari públic, 690 euros en 2013 per cadascú dels veïns de la Ribera -utilitzen o no els serveis sanitaris- sosté a l’empresa de la que és gerent. Oblida, intencionadament també el Dr. Marín, que aquesta càpita no inclou la despesa en farmàcia, ni la oxigenoteràpia, ni la ventiloteràpia, ni el transport sanitari, ni les prótesi, que alguns estudiosos del tema han xifrat en un 30% dels totals del costos, per la qual cosa no és equiparable l’economia d’aquest model amb el gestionat per la Agència Valenciana de Salut.

No coneguem cap estudi independent que avale aquest model. Tot el que es coneix respon més a interessos econòmics de les empreses del sector que a vertaders estudis que posen de manifest avantatges i inconvenients del sistema de la concessió administrativa.

En qualsevol cas, està per demostrar d’una forma seriosa i independent que el sistema sanitari de concessió administrativa tinga efectes més beneficiosos sobre la salut de les persones que el purament públic com per exemple, el del departament d’Alcoi, la Costera o la Safor, per no citar-ne altres.

L’opacitat en que es gestiona -borses de treball, llistes d’espera agendes, participació, taxa de reingressos, etc…- no dóna confiança a una gran part de la ciutadania que no li troba cap rendibilitat social a aquest model. Un model que va fracassar en Anglaterra i que el PP s’empenya en traslladar al País Valencià.

Per açò, cal que el Sr. Gerent Dr. Marín recorde que La Ribera exigeix i aconseguirà un model sanitari públic, de gestió pública, universal, de qualitat, transparent i amb la participació dels usuaris. Una Sanitat de Tots i per a Tots perquè la Salut és un Dret i no ha de ser un Negoci.

Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera

Comparteix

Icona de pantalla completa