Benicàssim - Visita a la torre del Baró

7 abril 2014 01:00h /
-
Ja vaig comentar fa uns mesos (ací) la poca necessitat que hem tingut en Benicàssim les últimes dècades de protegir i restaurar els nostres edificis ancestrals.

Avui hem fet una visita a una de les construccions catalogades com BIC per la Generalitat i hem pogut constatar el lamentable estat de conservació en el que es troba. Un lloc que segurament haguera acabat en la pala excavadora de la construcció d’un dels nombrosos hotels que es volien fer al voltant del camp de golf. Aquest edifici és La Torre del Baró.

Situat en la zona limítrof entre els cultius de secà i la margal data del segle XVI i servia de protecció i vigília per als agricultors de llavors, amb unes dependències que es poden vore per tots els visitants ja que totes les portes estan trencades i permeten el pas al recinte de qualsevol desaprensiu.

No és hora de plorar els errors passats però sí d’encarar el futur del nostre poble amb plans urbanístics encaminats en la preservació d’aquests espais que poden donar un valor a la visita de turistes a més de les platges i dels festivals d’estiu amb cada volta més competència pels nostres voltants.

Aquest bens tenen una història darrere que juntament amb polítiques municipals d’eficiència energètica hem de transmetre a les futures generacions per poder gaudir elles també d’entorns paisatgístics idíl·lics com nosaltres tenim i no sols macrourbanitzacions regides per criteris especulatius sense cap respecte al medi.
 
Diego Zaragozá Blasco. Organització Compromís per Benicàssim.


 
next