Diari La Veu del País Valencià
Fòrum Europeu de JSE a València
José Muñoz: “L’Europa social, justa i democràtica serà socialista, o no serà”.

Joves de tota Espanya participen a València en el Fòrum Europeu de les Joventuts Socialistes.

Reivindiquen una Europa “de la gent, democràtica i social” enfront dels interessos privats dels mercats.

La ciutat de València alberga aquest cap de setmana el Fòrum Europeu de Juventudes Socialistas de España (JSE) on joves socialistes de tots els racons del país han viatjat per escoltar i debatre sobre el present i futur de la Unió Europea, al costat de diversos membres de la candidatura socialista a les properes eleccions al Parlament Europeu del 25 de maig.

José Muñoz, Secretari General de Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) ha agraït a JSE l’elecció de València per celebrar aquest fòrum, en el qual, ha explicat, és necessari “confrontar models ideològics” i “domar” als mercats per “sotmetre’ls” al poder polític, des d’una visió socialdemòcrata que “anteposi l’interès general per sobre d’interessos privats”, i “evitar que Alemanya imposi les seves polítiques a costa d’enfonsar a països com Espanya”.

A més, per a Muñoz “una Europa social, justa i democràtica serà socialista, o no serà”, enfront d’una política neoliberal que, lamenta, “avergonyiria als pares fundadors de la Unió Europea”. Per a això, el líder de Joves Socialistes ha advocat per “recuperar la proximitat i transparència”, explicar l’alternativa socialista a Europa i “crear un moviment ciutadà i d’Estat per defensar el model de Benestar enfront del capitalisme salvatge”.

Per la seua banda, el Secretari General de Juventudes Socialistas de España, Nino Torre, ha conclòs que “és fonamental que mobilitzem a tota la joventut el 25 de maig i assegurem la victòria socialista enfront dels governs de dretes que han abocat a Europa a la desigualtat”. “Europa ha d’estar per protegir als quals menys tenen i per a això anem a barallar els i les joves socialistes”, sentència.

Comparteix

Icona de pantalla completa