Diari La Veu del País Valencià
El Govern confirma que no ha sancionat l’exhibició de la pancarta amb símbols nazis en Mestalla
El Govern confirma que no ha sancionat l’exhibició de la pancarta amb símbols nazis en Mestalla

La resposta a EUPV assegura que el Valencia CF mostrà abans del partit al coordinador de Seguretat un esbós de la pancarta que no tenia la simbologia que després sí aparegué

El diputat d’EUPV-Els Verds Ricardo Sixto, ha rebut una resposta parlamentària a la bateria de preguntes que presentà en el Congrés el passat mes de gener, en les què demanava conèixer quines actuacions havia posat en marxa el Govern després dels fets ocorreguts el passat 8 de gener en l’estadi del Mestalla, quan s’exhibiren durant un partit de futbol –entre el València CF i l’Atlètic de Madrid- símbols nazis en una pancarta on apareixia una imatge de Jaume I. “Resulta sorprenent que malgrat comprovar a posteriori, a través de la fotografia d’un periòdic, com en la pancarta sí apareixien els símbols nazis al braç de la figura de Jaume I, la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància, una setmana després dels fets, no elevara cap proposta de sanció. Lamentem que aquestos fets vagen a quedar-se impunes”, manifesta Sixto.

Segons descriu la resposta parlamentària enviada a Esquerra Unida, el coordinador de Seguretat del partit va ser informat abans de l’encontre per part del València CF, de que els aficionats tenien intenció de desplegar aquesta pancarta, i adjuntà inclús un esbós d’aquesta en la què no apareixia cap simbologia nazi. “Òbviament, la pancarta es modificà i els símbols aparegueren després, com reflexa la fotografia al diari, per això és increïble que no s’haja encetat cap acció sancionadora al respecte, a excepció de la simple mostra de malestar del director de Seguretat del Valencia CF al club per aquestos fets”.

El parlamentari d’esquerres afirma que el Govern “no actua davant aquestes situacions inadmissibles, denunciades, recordem, per Moviment contra la Intolerància. A més, cal recordar que aquestos incidents no és la primera vegada que ocorren en la denominada corba nord de l’estadi de Mestalla, per això cal que es castiguen, s’eviten i previnguen. La inacció del Govern sols dóna ales a que continuen ocorrent. No podem quedar-nos de braços creuats davant aquestes exhibicions”, subratlla Sixto.

EUPV València

Comparteix

Icona de pantalla completa