Diari La Veu del País Valencià
Celebrada la 3ª Festa de l’Escola Pública a Carcaixent
La gent que ha viingut a celebrar la 3ª Festa de l’Escola Pública a Carcaixent volem un ensenyament públic que contribuïsca a formar persones participatives, amb criteri, amb formació suficient per triar allò que volen ser en un futur i que puguen viure lliures i feliços en una societat humanitzada, justa, equitativa, sostenible. Eixe és el nostre somni.

Volem seguir units treballant per una escola de la que tots els joves isquen amb els criteris suficients per garantir, mitjançant la participació, una democràcia real, que estiguen sempre vigilants i sàpien identificar els corruptes, els lladres, els venedors de fum. Que denuncien els excessos dels polítics corruptes i a tota la camarilla que s’enriquix amb ells per tal que la justicia els inhabilite i els condemne a tornar tot allò que han robat i compensen tot el mal que hagen fet. Vole que es gasten els nostres diners en educació, investigació, salut, habitatge digne, en cobrir les necessitats de les persones dependents.

Volem joves que isquen amb els coneixements suficients perquè mai a la vida puguen ser enganyats per banquers sense escrúpols que donen hipoteques que acaben ofegant-nos i llevant-nos la casa.

Quina és l’escola que pot garantir que el nostre somni acabe sent realitat?. Una escola inclusiva i multicultural.

Volem una escola que ajude a superar les desigualtats d’orige de manera que tot l’alumnat tinga les mateixes oportunitats.

Volem una escola amb motivació i il·lusió entre el professorat, alumnat i famílies.

Volem comunitats educatives que treballen juntes per avançar cap a la transformació social i cultural dels centres i del seu entorn.

Volem avançar cap a una societat de la informació que arribe a tots, no sols als privilegiats que acabaran dominant-nos.

Cal que treballem units professorat, alumnat i famílies per aconseguir l’escola que necessitem. No cal inventar res nou, hi ha experiencies en eixe sentit posades en marxa que ja estan recollint bons resultats. Sols cal tenir voluntat de canviar les coses, confiança, molta vocació, entusiasme i il·lusió. Pel camí ens trobarem el reconeixement pels resultats aconseguits. Que siguen bons o roins depén en bona part de nosaltres.

Treballant junts aconseguirem que no ens suprimisquen unitats ni plantilla de professorat, que les ratios a les aules siguen adequades a les necessitats dels xiquets i xiquetes, que cap xiquet o xiqueta haja de pagar mestres de reforç per poder aconseguir el nivell requerit, que les substitucions del professorat es cobrisquen amb dos o tres dies, tal com es fa a altres autonomies, que les famílies tinguen assegurat un marc per a la participació, que les infraestructures escolars siguen dignes i segures, que no s’aproven lleis d’ensenyament l’objectiu últim de les quals siga el manteniment de les desigualtats.

Aquest és el nostre somni. No permetem que ningú ens el robe. Treballem junts professorat, alumnat i famílies i poc a poc ho aconseguirem.

Moltes gràcies.

Comparteix

Icona de pantalla completa