Diari La Veu del País Valencià
Suport a la vaga de fam al CIE de Sapadors
El passat 15 d’abril començà una vaga de fam al CIE de Sapadors, a València. Eixe dia, intentaren expulsar 11 persones de Mali, que mai havien rebut informació sobre el seus drets. Foren traslladades cap a Madrid per a ser retornades en un vol exprés a una terra de la que fugiren, sense res i sense haver pogut parlar amb la seua gent. La ràpida intervenció de les ONG permeté salvar 9 d’aquestes persones. Per a dos de elles, no pogué ser.

Moltes de les nostres veïnes i veïns són com són totes les persones migrants, que cerquen estabilitat i seguretat lluny de la falta de perspectives, la misèria, la por i els conflictes. Volen un futur amb treball, menjar i sostre, amb salut i educació, en llibertat. La seua única “seguretat jurídica”, però, és la total indefensió per no tindre papers.

Són constantment aturades pel carrer, només pel seu aspecte o pel color de la seua pell. Si aconsegueixen treball és en règim de total explotació, sense cap dret reconegut, amb horaris d’esclavatge i salaris de misèria. Finalment, poden ser empresonades indefinidament, sense haver comés cap delicte, i poden ser expulsades sota enganys, sense rebre el tracte que mereixen com a persones.

Són com les persones que pateixen els desnonaments, com les que són permanentment amenaçades per a acceptar reduccions de salari i pèrdues de drets laborals, com les que es queden sense recursos ni accés a cap prestació pública, com els xiquets i xiquetes que pateixen fam. No són culpables, són víctimes i en cap cas han d’estar tancades a una presó.

La gent de la PDaD volem construir un país on, entre totes i tots, fem front a aquestes injustícies. Per això, donem el nostre suport a la gent tancada al CIE en vaga de fam i reiterem el nostre suport a la campanya CIEs NO.

Plataforma pel Dret a Decidir

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa