Diari La Veu del País Valencià
PDaD – La política de la Generalitat juga literalment amb foc
L’incendi originat aquest dimarts al terme de Godelleta, però que ha afectat majoritàriament els de Xiva (també a la Foia de Bunyol) i Torrent (L’Horta oest), ha cremat 320 hectàrees i diverses cases. Ha provocat el desallotjament de més de 2.900 persones, amb una cinquantena que ha estat refugiada al poliesportiu del Vedat de Torrent i a la seu de l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències de Xest.

Una vegada més, s’ha hagut de fer front a aquesta emergència en una situació marcada per la política de retallades, que es mostrà amb tota la seua cruesa durant els grans incendis de 2012 a Andilla (Serrans) i Cortes de Pallars (Vall d’Aiora).

Feia temps que el Consell intentava amagar les conseqüències de la corrupció i el mal govern amb dràstiques retallades que encara s’apliquen, entre altres moltes necessitats, sobre els mitjans i sobre els bombers i bomberes que han lluitat contra els incendis, sobre persones de les zones interiors que tenien aquest treball de temporada com a una font de recursos important.

Malgrat això, Serafín Castellano es felicitava a les Corts, el 23 de maig de 2012, perquè cap any del govern del PP ni tan sols s’havia estat a prop de les 10.000 hectàrees cremades, “el que hauria estat un desastre ecològic”. Només 35 dies després, el seu joc de la ruleta russa acabà amb aquells grans incendis, que destruïren més de 50.000 hectàrees.

La política d’ofegament econòmic colpeja la natura, els ecosistemes i, especialment, els animals. moltes persones damnificades per l’incendi de Torrent i Xiva i que foren evacuades es, veieren obligades a abandonar els seus animals de companyia, perquè els equips de salvament “només salvaven persones”. Això s’afegeix desastre ecològic que suposen els incendis, la massacre de flora i fauna salvatge i la matança de molts d’animals abandonats a la seua sort a explotacions ramaderes.

Aquesta política juga literalment amb foc. A més de provocar tragèdies com les de les persones que han perdut sa casa, sempre és a la vora del precipici perquè, en qualsevol moment, la situació pot desbordar els insuficients mitjans disponibles i generar desastres sense precedents.

Per tot plegat, la PDaD rebutja les retallades que afecten a necessitats tan bàsiques com la prevenció i la lluita contra els incendis, i es solidaritza amb els treballadors i treballadores en lluita pels seus llocs de treball.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa