Diari La Veu del País Valencià
El botànic del Celler de Can Roca impartirà a Vall d’Alba dos tallers
El botànic del Celler de Can Roca impartirà a Vall d’Alba dos tallers sobre propietats culinaries i medicinals de plantes i herbes silvestres

Les activitats es realitzarán els dies 1 i 2 de maig

El botànic d’El Celler de Can Roca, Evarist March, impartirà els pròxims dies 1 i 2 de maig dos tallers sobre herbes i plantes silvestres al restaurant Pou de Beca de la Vall d’Alba amb l’objectiu d’apropar als participants les propietats nutricionals i medicinals de les espècies naturals que hi ha als camps i muntanyes de les comarques de Castelló. Esta activitat s’emmarca dins de la programació de primavera que ofereix l’Espai Cultural Obert d’este restaurant i que, en esta ocasió, pretén aportar una mirada diferent al món de la cuina i de la medicina des de les possibilitats que ofereix la terra.

El responsable del Pou de Beca, Nicolás Barrera, explica que “poc a poc les persones s’han oblidat de la gran quantitat de propietats de les herbes i plantes silvestres que tenim al costat i cada vegada queda menys gent major que les coneix”, per tant, “amb esta iniciativa pretenem que la gent recupere el coneixement ancestral de les espècies del nostre voltant i redescobrisquen la riquesa que aporta l’entorn natural”, assegura.

El conegut botànic, que està immers en el projecte Terra Animada, que vol recuperar l’ús de les espècies vegetals silvestres per a la cuina, impartirà el dijous dia 1 el taller anomenat “Males herbes silvestres? Utilitats a la cuina i a la farmaciola”, que està dirigit a persones aficionades a la botànica i consta d’una eixida pels voltants del restaurant per a recollir plantes mengívoles i un taller de cuina per a la elaboració del sopar. El dia 2 es realitzarà el taller “Que el teu aliment siga la teua medicina i la teua medicina el teu aliment”, dirigit a professionals dels sectors de la restauració, la medicina i l’alimentació. La finalitat d’este taller és traslladar als participants que no hi ha males herbes, sinó desconeixement i aconseguir que els alumnes descobrisquen un món d’olors, textures i sabors per omplir els seus plats i la seua vida de salut natural.
Esta activitat està plenament integrada amb la filosofia del Pou de Beca, integrat la xarxa ‘km0’ del moviment ‘slow food’, on la cuina treballa amb productes frescos, de temporada, de producció ecològica i de proximitat.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa