Diari La Veu del País Valencià
Professionals per a assistir a persones dependents
AFABLES: EL CAS D’ÈXIT D’UNA START UP CATALANA QUE EN UN ANY ES CONVERTEIX EN EL PRIMER RECOMANADOR SOCIAL D’AJUDA A DOMICILI

Un total de 152 famílies espanyoles han utilitzat amb èxit AFABLES a la seva cerca d’un professional per a assistir a persones dependents del seu entorn. En un any, AFABLES ja està present a més de 90 ciutats.

La start up celebrava fa tot just unes setmanes, el seu primer any de vida. AFABLES va nèixer amb l’objectiu d’ajudar a les persones en qualsevol situació de dependència i als seus familiars, a trobar el millor professional per a cobrir les seves necessitats. És una plataforma web que agrupa l’oferta de servieis d’assistència a domicili (empreses i professionals). Mitjançant la innovació tecnològica, té l’objectiu de millorar la qualitat d’aquests serveis d’assistència domiciliària i promou el seu funcionament entorn a les persones, donant protagonisme a les seves opinions, valoracions i recomanacions. AFABLES és el primer recomanador social d’ajuda a domicili.

A través de la seva pàgina web AFABLES ha realitzat en aquest primer any 1350 contactes directes, 390 verificacions i 500 valoracions, el que significa una important dada d’informació per a aquelles famílies o persones que estan buscant un professional que els atengui en el seu dia a dia. Uncop més, la recomanació social ajuda i el resultat d’aquestes valoracions i recomanacions dels usuaris, ha aconseguit que un total de 152 famílies espanyoles hagin contactat amb aquesta plataforma web.

AFABLES va nèixer fa un any de la mà d’Elisabeth Olivé, Jordi Taulé, Rosa Palomino i Miquel Mora a arrel de situacions personals que els va fer plantejar-se crear una solució a un problema tan complexe com és la cerca i contractació d’un professional per ajudar en la seva vida diària a persones que pateixen problemes de mobilitat. Per això AFABLES posa en contacte a cuidadors professionals amb persones o famílies que els necessiten. Els candidats passen una sèrie de filtres i entrevistes fins que són considerats aptes per a anunciar-se a la pàgina web. Un cop allà, les famílies e posen en contacte directament amb el professional que ells vulguin. Les recomanacions que els usuaris d’AFABLES han anat alimentant durant aquest primer any, haa servit perquè moltes altres persones o famílies que estaven a la recerca d’un cuidador professional, s’hagin sentit més segures en conèixer aquestes opinions, per apostar per AFABLES.

De totes les peticions de professionals que arriben a la web d’AFABLES, un 62% ha sigut seleccionat fins ara, ja que han de cumplir una sèrie de requeriments mínims i realitzar una sèrie d’entrevistes prèvies. El perfil d’aquests professionals és variat, essent en la seva majoria auxiliars d’infermeria, geriatria o clínica. També tècnics sociosanitaris i treballadores familiars. La majoria d’ells té experiència en tenir cura de persones malaltes d’Alzeihmer, demencia, Parkinson… o també en inmobilitat, diabetis, desordre del son, problemes respiratoris…

Elisabeth Olivé, portaveu d’AFABLES afirma “Estem molt contents de veure com el projecte s’ha consolidat durant aquest primer any i com enns hem convertit en el recomanador social de referència. AFABLES neix com a alternativa a un problema que nosaltres mateixos hem experimentat i que afecta a milers de persones i a les seves famílies al nostre país. Vam començar a nivell local però ja estem presents a més de 90 ciutats. Esperem poder continuar amb l’objectiu d’ajudar a les famílies que ho necessitin a través d’AFABLES”.

Durant aquest primer any, AFABLES ha estat convidat a diversos fòrums de responsabiilitat social i empreneduria social.

AFABLES
photo

Comparteix

Icona de pantalla completa