Diari La Veu del País Valencià
Homenatge al mestre Vicent-Pau Serra
La Muixeranga de Castelló va homenatjar al mestre Vicent-Pau Serra

La Conlloga-Muixeranga de Castelló va participar a la cloenda de l’acte-homenatge a Vicent-Pau Serra

El passat dijous va tindre lloc al Teatre Principal de la capital de la Plana l’acte “Pels camins de l’entranya”, homenatge al sempre etern Vicent-Pau Serra i Fortuño, Serreta. L’acte va ser un seguit d’escenes naturals castellonenques amb molta relació amb el mestre.

Al finalitzar l’acte dins del teatre la seua inseparable companya, Paquita, va convidar als assistents a eixir a la porta on els estava esperant la Conlloga-Muixeranga de Castelló. La Conlloga va començar desplegant dos alcoianets acompanyats de tres pilarets. Tot seguit va alçar un pilar de 4 i, com a remat, va estrenar una figura preparada per a l’ocasió. Una figura de nova creació a la qual han anomenat “El Fadrí”, 4 altures de forma piramidal composada per 3 baixos, 3 segons, 2 alçadores i una xiqueta al cim. Per aquesta figura la conlloga va demanar la col·laboració del públic per a fer pinya; no cal dir que aquest se va prestar. I Serreta segur que també va fer força.

La relació de la Muixeranga de Castelló amb Vicent-Pau està molt arrelada, no en el temps sinó en el sentiment: els i les impulsores de la muixeranga tenien, i tenen, molta relació amb el mestre per diferents vies. No van ser poques les ocasions en que Serra va afirmar que li agradaria que algú impulsara una muixeranga a la Plana i incloure-la als Dansants del Corpus. Malauradament el mestre va marxar sense que això fora possible i és ara, quan ja la tenim, que no podíem deixar d’estar al seu homenatge per mostrar-li-la a ell i a tota la Plana.

Però tot no pot ser un camí de roses: en aquest moment la conlloga se trobe en un moment difícil. L’impuls de la muixeranga va començar al desembre passat, des de zero, i això comporta unes despeses que, més encara en la situació actual, per a la conlloga són inassolibles. I és per això que la conlloga ha demanat ajuda mitjançant un micromecenatge: això és que, amb ajuda la coneguda plataforma Verkami, se demana col·laboració econòmica per a fer front a aquestes despeses. Sobretot a despeses de l’àrea de seguretat: cascos pels xiquets i xiquetes que pugen, contractar una assegurança, etc. A més de poder pagar la indumentària que ens hem fet. La muixeranga ha de ser un oci, i no un negoci, i no podem fer que, només pel fet de pertànyer a la muixeranga, ja hages d’assumir un cost econòmic elevat (faixa, brusa, pantalons, mocadors…), més encara quan és una família de 3 o quatre membres.

Aquesta plataforma afavoreix que tothom pugue col·laborar, però com a condició posen que s’ha d’arribar a l’import demanat en el temps establert. És a dir, que si no aconseguim arribar als 3.150€ que vam proposar abans del dia 20 de maig la conlloga no cobrarà res (ni tampoc se li cobrarà res als mecenes, és clar). I, a hores d’ara, només hem arribat a la meitat d’eixa xifra.

Perilla el futur de la nostra muixeranga, perilla el futur de la conlloga. Demanem ajuda per aconseguir aquesta fita! cadascú dins de les seues possibilitats. Per a fer-ho només heu d’entrar a http://vkm.is/conlloga i seguir els passos. I si algú no pot fer-ho mitjançant aquesta ferramenta, també pot posar-se en contacte amb la muixeranga a [email protected] i trobarem la manera de fer-ho.

Bon pit! Bon cànem! i fem conlloga!

Muixeranga de Castelló

Comparteix

Icona de pantalla completa