Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde d’Alboraia visita el ‘Museu de l’horta’
L’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría visita el ‘Museu de l’horta’ convidat per l’alcaldessa d’Almàssera, Laura Roig

El primer edil, junt amb l’equip de govern d’Alboraia, van realitzar una vista de germanor, divendres passat 9 de maig, al Museu de l’horta per a gaudir de la seua història convidat per Laura Roig, alcaldessa d’Almàssera.

El museu situat en el terme municipal d’Almàssera, en la partida del barranc, alberga gran quantitat d’objectes que s’utilitzaven antigament en la vida quotidiana dels veïns de l’horta.

Amb aquesta visita l’alcalde d’Alboraia i l’alcaldessa d’Almàssera van manifestar les bones relacions entre els dos municipis veïns i el compromís per fomentar l’horta com a patrimoni històric i cultural.

“El barranc del Carraixet no separa els dos pobles, els uneix amb força en la seua desembocadura, on es troba l’Ermita dels Peixets” va afirmar Miguel Chavarría, alcalde d’Alboraia.

“Tots dos pobles sempre han estat molt units, gràcies a la proximitat els integrants de moltes famílies pertanyen als dos municipis” va comentar Laura Roig, alcaldessa d’Almàssera que també va destacar que la seua família és d’Alboraia i l’alcalde d’aquest municipi és nascut a Almàssera.

Durant la visita guiada els primers edils, juntament amb l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alboraia, van poder gaudir dels diferents apartats del Museu on es podien veure objectes tan antics com el catret, una banqueta de mà plegable de fusta i tires de cuir, que s’utilitzava per a assistir a missa.

D’altra banda, Mari Carmen Marcos, guia del museu interactiu, va mostrar una maça per a refregar les xufes que va ser donada per Daniel Tortajada, més conegut com Daniel l’Orxater, fill predilecte d’Alboraia.

A més Marcos va assenyalar que tota la cultura de la zona de l’horta es transmet de pares a fills i gràcies a museus com el de l’Horta la història no es perd, i s’enriqueix guardant les anècdotes i els objectes, que tal vegada pel pas del temps s’haurien perdut.
En finalitzar la visita l’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarria li va obsequiar a Laura Roig, primera edil d’Almàssera amb un socarrat on es reflectia el miracle dels peixos.

Ajuntament d’Alboraia

Comparteix

Icona de pantalla completa