Diari La Veu del País Valencià
Enxarxa’t celebra un homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés
Amb el lema “La veu de la nostra escola”, Enxarxa’t, la xarxa de centres valencians de qualitat d’Escola Valenciana i la CAPPEV, ha organitzat un acte on participen diverses escoles per a retre un homenatge musical a la figura i l’obra d’un dels poetes més importants de la nostra literatura.

L’acte se celebrà el dissabte passat a les 19:30 hores en l’Auditori de la Diputació d’Alacant i comptà amb més de 600 assistents.

Es van preparar recitacions, poemes dramatitzats i poemes musicats integrats en algun dels 4 eixos temàtics que caracteritzen la poesia d’Estellés: la poesia existencial; la poesia de quotidianitat; la poesia imaginativa; i la poesia civil. Cadascun dels eixos va precedit d’una breu introducció amb audiovisuals que expliquen les característiques de l’obra del poeta del poble.

Alguns dels poemes escollits per les escoles han estat: “Assumiràs la veu d’un poble.” “M’aclame a tu”, “La rosa de paper” o “Cançó de Bressol”.

Jaume Fullana, responsable d’Enxarxa’t va voler destacar que “és un acte de participació de l’alumnat, un dels eixos fonamentals que guien aquest projecte d’Escola Valenciana que consisteix a enriquir i millorar la qualitat educativa de les escoles plurilingües d’ensenyament en valencià arreu del nostre territori”.

Els principis de les escoles que conformen Enxarxa’t es basen en l’aplicació de mesures compensatòries que afavorisquen l’ús i normalització del valencià; la implicació en la conservació del medi ambient; el
desenvolupament d’estratègies que faciliten la convivència intercultural;

la innovació educativa; i la participació democràtica de la comunitat educativa. Més informació a www.xarxaqualitat.org
Així mateix, aquest ha estat el cap de setmana de retorn de les Trobades d’Escoles en Valencià 2014, després de les vacances. Ahir es va celebrar la Trobada de la Costera amb més de 8.000 assistents i hui és el torn de la XXII Trobada d’Escoles en Valencià del Baix Vinalopó i el Baix Segura a Elx.
Manifestacions a Alacant, Castelló i València

Ahir representants d’Escola Valenciana participaren a les manifestacions que la Plataforma per l’Ensenyament Públic ha organitzat a Alacant, València i Castelló amb el lema “Aturem la LOMQE. No a les Retallades. Cap escola es tanca”. Serà en aquest marc on es visualitzarà la defensa de la nostra escola, l’escola pública, en valencipa i de qualitat.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa