Diari La Veu del País Valencià
Dia de la Cooperació Internacional – Oxfam Intermón
Oxfam Intermón es suma hui a Castelló a la celebració del Dia de la Cooperació Internacional

Voluntaris d’Oxfam informaran de les campanyes i projectes de l’ONG i impartiran una conferència sobre el paper del cacau de comerç just com a motor de canvi

La jornada tindrà com a epicentre la plaça Santa Clara de la capital de la Plana i reunirà a una desena d’organitzacions

Oxfam Intermón participa hui dissabte, 17 de maig, en el Dia de la Cooperació Internacional, que porta per lema ‘Altre món és possible’. Una cita organitzada per la Unitat Territorial de Castelló de la Coordinadora Valenciana d’ONGD i que reunirà durant tota la jornada en la plaça Santa Clara de la capital de la Plana a una desena d’organitzacions de la província, que donaran a conèixer les activitats i projectes en els quals estan immerses.

L’artesania i els articles tèxtils i de bijuteria, tots sota el segell del comerç just, centraran una bona part de la mostra de productes que Oxfam Intermón Castelló acostarà a través del seu expositor a la ciutadania. Però al costat d’ells cobrarà també un protagonisme especial el cacau, al que s’ha dedicat enguany el Dia Mundial del Comerç Just.

Per açò, la delegació provincial de l’ONG incorporarà a la seua *stand l’àmplia varietat de xocolates i cremes de *cacao que, de manera habitual, ofereix en la seua tenda de comerç just, situada en la planta baixa de la Llibreria *Babel de Castelló.

Precisament sobre el cacau de comerç just versarà la conferència que impartirà matí a les 17.30 hores Alfredo Espantaleón, voluntari d’Oxfam Intermón, i que abordarà la importància d’aquest producte com a motor de canvi per a les economies i els productors dels països del sud.

La xarrada anirà acompanyada d’una degustació de productes de comerç just de la mà d’Oxfam, que durant tot el dia convidarà també als assistents a assaborir les diferents varietats de cafè del sud que arriben fins als països del nord a través d’aquest sistema de transacció alternatiu que garanteix condicions justes i igualitàries per als seus productors.

Els i les voluntàries d’Oxfam Intermón informaran també des de l’expositor de Santa Clara sobre les últimes campanyes impulsades des de l’ONG, com la qual persegueix combatre l’acaparament de terres en *Curuguaty (Paraguai) i per a la qual ja s’ha engegat una recollida de signatures.

El Dia de la Cooperació Internacional acollirà durant tota la jornada –de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 21.00- moltes altres activitats, com a jocs infantils, ponències sobre banca ètica, exhibicions de ball oriental i la projecció del documental ‘Infància, cultura i alimentació’, d’Acció contra el Fam, que mostra la situació de desnutrició crònica que pateixen 700.000 xiquets i xiquetes andins.

Comparteix

Icona de pantalla completa