Diari La Veu del País Valencià
Escola Valenciana agraeix les mostres de suport
Escola Valenciana agraeix les mostres de suport a la Trobada de Benirredrà

Escola Valenciana i la Coordinadora Safor-Valldigna pel Valencià donem les gràcies a totes les persones, institucions, entitats i col·lectius que han donat el seu suport a la Trobada d’Escoles en Valencià de la Safor-Valldigna que se va celebrar el passat dissabte 17 de maig a Benirredrà.

La festa per la llengua, a la qual van assistir més de 10.000 famílies, docents, representants de col·lectius de la comarca i ciutadans de la Safor-Valldigna va ser un èxit i va transcórrer amb absoluta normalitat, igual com el concert de La Gira d’Escola Valenciana, que va ser la cloenda d’aquesta festa per la llengua.

Abans del començament de la Trobada uns joves van ser agredits per un grup violent fora de l’espai delimitat a la celebració de la festa per la llengua al municipi.

Des d’Escola Valenciana mostrem el nostre rebuig absolut a l’agressió soferta pels joves i provocada per un grup de persones que va actuar amb violència. Tal com ja s’ha anunciat des de l’entitat, els agredits poden comptar amb els serveis de l’Oficina de Drets Lingüístics de l’entitat per a estudiar les accions jurídiques que es puguen dur a terme.

Escola Valenciana és una entitat cívica conformada per milers de persones anònimes que treballen i participen de forma constructiva en diferents projectes de normalització de la nostra llengua, sempre des de postulats cívics i pacifistes, sempre des de l’òptica del diàleg.

Tant la Coordinadora Safor-Valldigna pel Valencià, una de les 29 entitats que integren la nostra federació, com l’Ajuntament de Benirredrà van emetre informes desfavorables a la Delegació del Govern sobre la convocatòria d’una concentració a Benirredrà a la mateixa hora de celebració de la Trobada de la Safor-Valldigna.

Tothom té dret a la convocatòria de concentracions i manifestacions, però quan hi ha una gran quantitat d’indicis que corroboren un alt perill d’actes violents, cal prendre mesures i més, quan pel mig hi ha un acte multitudinari protagonitzat per menors, com és una Trobada d’Escoles en Valencià.

La Delegació de Govern va donar el permís a la celebració d’una concentració simultània a la Trobada de Benirredrà i és la responsable última de no controlar els fets que es van desencadenar fora de l’espai destinat a la festa lúdica i reivindicativa protagonitzada per l’alumnat dels centres educatius de la comarca.

Així mateix, des d’Escola Valenciana s’assegura el desenvolupament amb total normalitat de les Trobades que les Coordinadores de l’entitat organitzen cada any amb vora 30 anys de trajectòria i experiència, actes cívics, que garanteixen la seguretat a totes i tots els assistents per a defensar i visualitzar la nostra escola, l’escola pública, en valencià i de qualitat.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa