Diari La Veu del País Valencià
La implantació de la FP Dual, la FP Bàsica i la propera Declaració Educativa
La implantació de la FP Dual, la FP Bàsica i la propera Declaració Educativa centren la reunió

La UCEV va celebrar el passat divendres 23 de maig una nova reunió de la “Taula per la FP” en aquesta ocasió al “Centre de FP La Safor” de Beniarjó. L’objectiu era iniciar una ronda per conèixer de primera mà la vida dels centres de FP que integren la UCEV, l’equip docent, així com els projectes pedagògics. Així, la Comissió es va trobar amb bona part del claustre, encapçalada per Pep Gregori, qui va explicar amb detall algunes de les particularitats del seu projecte, destacant l’original composició societària i l’origen agrari del projecte, origen que justifica la coexistència del Centre de Desenvolupament Rural com a ONG d’acció social. I tot seguit es va fer una visita a les instal·lacions.

L’estat de la FP Dual
En referència a la incipient implantació de la FP Dual, la Comissió va deixar patent les incògnites del model. A hores d’ara, la multiplicitat de possibilitats quant a les modalitats de contractació i la manca d’una idea clara de futur fa que molts centres es plantegen la possibilitat d’abandonar-la com a modalitat de pràctiques, més enllà del que marca l’Administració com a obligatori. “Volem i reclamem un model millor pensat, millor valorat”, van expressar algunes veus.

La FP Bàsica
Quant a la FP Bàsica, malgrat que la seua implantació es fa efectiva el pròxim curs, els centres no tenen clars aspectes com el seu finançament, com es contractarà, si es concertarà o si tindrà continuïtat.

Calendari escolar
Respecte a la publicació del nou calendari escolar pel curs vinet per part de la Direcció General de Centres, la Comissió destaca la mancança tant de participació de la comunitat educativa en el seu plantejament com arguments pedagògics de pes per la justificació de les diferents mesures.

Servei de Comunicació

Escola d’FP la Safor Cooperativa Valenciana

Comparteix

Icona de pantalla completa