Diari La Veu del País Valencià
Bromera publicarà la nova novel·la de John Banville, Premi Príncep d’Astúries
John Banville,
Premi Príncep d’Astúries de les Lletres

El catàleg de Bromera recull gran part de l’obra de l’autor irlandés reconegut com un mestre de les lletres

L’escriptor John Banville (Wexford, Irlanda, 1945) és el nou Premi Príncep d’Astúries de les Lletres «per la seua intel·ligent, profunda i original creació novel·lesca, i pel seu altre jo, autor de torbadores i crítiques novel·les policíaques», segons l’acta de la concessió. Edicions Bromera aplega una part important de la seua obra signada amb les seues dues plomes, John Banville i Benjamin Black, a la qual cal sumar la darrera incorporació al seu bagatge literari: la continuació de les novel·les protagonitzades per Philip Marlowe, el mític detectiu del gran Raymond Chandler. Precisament Marlowe és el protagonista de la seua darrera obra, La rossa dels ulls negres, amb la qual ha obtingut recentment un èxit rotund per saber mantenir el regust dels relats originals sense abandonar l’estil de Black. De fet, en pocs dies arribarà a les llibreries la segona edició d’aquest títol.

Amb La rossa dels ulls negres són deu les novel·les publicades per Bromera en la col·lecció «L’Eclèctica». També hi trobem El mar, Els infinits i Llum antiga, com a John Banville, i El secret de Christine Falls (també disponible en la col·lecció «Portàtil»), L’altre nom de Laura, A la recerca de l’April, Mort a l’estiu, Venjança i El Lèmur com a Benjamin Black, l’alter ego que va crear per a desplegar el seu talent literari dins del gènere negre. A més, el pròxim any incorporarem un nou títol de l’autor com a Benjamin Black: Ordres sagrades, també en «L’Eclèctica».

Ambdós estan ben definits per l’autor: «el treball de Banville és el resultat de la concentració, el de Black és el de l’espontaneïtat», ha assegurat l’escriptor. Però en tots els casos, el reconeixement tant del públic com de la crítica és unànime i així ho avalen els diferents premis de prestigi que ha rebut, com ara el Man Booker, i els elogis que rep de la premsa: «Un pols narratiu sense igual en la literatura de detectius» (El Mundo); «John Banville és l’escriptor en llengua anglesa més intel·ligent, amb l’estil més elegant» (George Steiner); «La ficció contemporània no té res millor… Els llibres de John Banville desborden vida i humor» (The New York Times Book Review)… Els traductors Eduard Castanyo i Maria Iniesta han sigut els responsables d’acostar-nos l’univers narratiu de l’escriptor amb mestria, en totes les seues versions.

John Banville ha obtingut guardons importants, entre els quals destaca el Premi Man Booker, un dels més importants en llengua anglesa, i el Hughes&Hughes Irish Novel of the Year per El mar (Bromera, 2006), el James Tait Black Memorial Prize, el Guardian Fiction Prize, el Guinness Peat Aviation Book Award o el Franz Kafka.

Comparteix

Icona de pantalla completa