Diari La Veu del País Valencià
Dos valencians al pòdium de l’Olimpíada Matemàtica PUIG ADAM-2014
DOS VALENCIANS AL PÒDIUM DE L’OLIMPÍADA MATEMÀTICA PUIG ADAM-2014 EN MADRID.

Aquest cap de setmana a la Universitat Complutense de Madrid s’ha celebrat l’Olimpíada Matemàtica PUIG ADAM-2014. És una competició estatal on poden participar els millors matemàtics de tota la geografia espanyola. Les proves es fan per diferents nivells: 3r d’ESO (primer nivell); 4t d’ESO (segon nivell); i 1r de Batxillerat (tercer nivell).

Dos valencians de 3r d’ESO (PRIMER NIVELL) han pujat al Pòdium. Els cinc primers de cada grup reben premi. Rafah Hajjar Muñoz (IES Camp de Turia, Llíria) ha quedat primer i Aina Torres Latorre (IES Guadassuar, Guadassuar) ha quedat quarta. La resta de valencians de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat, aquesta vegada, han tornat sense premi, però també han gaudit d’una gran experiència.
Les proves d’aquesta Olimpíada Matemàtica de La Complutense, superen en dificultat les proves provincials i autonòmiques del País Valencià, que organitza la nostra Societat d’Educació Matemàtica Al-Khwarismi, i ajuden els participants, com a experiència, davant proves amb més dificultat, com l’OME dels estudiants de batxillerat (Olimpíada Matemàtica Espanyola).
Per altra banda, el valencià riberenc Damià Torres Latorre, avui viatjarà a Bucarest, a l’Olimpíada IMAC 2014 – INTERNACIONAL MATHEMATICAL ARHIMEDE CONTEST– edició VIII. El dia 20 tornarà a Barcelona -possiblement amb el vuitè premi d’aquest any 2014-, per a fer la preparació internacional de matemàtiques amb l’equip olímpic. Després, volarà a Sud-àfrica a la IMO -Olimpíada Internacional de Matemàtiques-, que se celebrarà entre els dies 3 al 13 de juliol.

Vicenç Salvador Torres Guerola

Comparteix

Icona de pantalla completa