#GràciesJaumeSastre #PaísValencià

Aquest dilluns, i després de 40 dies, el Jaume Sastre suspengué la vaga de fam en defensa d’una escola digna, de qualitat i en català.

La gent de la PDaD li volem agrair enormement el seu compromís i la seua determinació en una lluita que és nostra, de totes i de tots.

Fan servir lleis, sentències, polítiques i en definitiva, planificacions per la imposició del castellà a les nostres escoles. Manipulen el concepte de llibertat per a acabar amb la immersió lingüística on ha demostrat la seua validesa com a eina d’integració, mentre imposen el castellà amb l’objectiu d’incrementar i assegurar-se el procés sistemàtic d’espanyolització de l’alumnat i de la societat en general. Mentre ofeguen l’escola pública, tanquen línies en valencià i multipliquen el nombre de gent que no té cap més opció que l’ensenyament en castellà.
Davant d’això, només estem la gent com el Jaume Sastre. I estarem, perquè la lluita, continua.

El nostre agraïment és encara més fort de la gent que, al nostre País Valencià, hem hagut “d’exercir” l’aprenentatge del valencià, com un compromís, perquè mai fou a la nostra escola o perquè aparegué tard i en forma d’una assignatura arraconada a un parell d’hores setmanals. De la gent que, malgrat això, li devem molt a l’escola pública, des del parvulari fins a l’universitat. I de la gent que gaudirà, com ha de ser, d’eixa escola pública que no podran tombar, de qualitat i en valencià.

De nou, #GràciesJaumeSastre.

Plataforma pel Dret a Decidir

Comparteix

Icona de pantalla completa