Diari La Veu del País Valencià
Presentació del llibre: Vegetarianisme, una vida prodigiosa?
El passat divendres dia 20 de juny, a les 19.00 va tindre lloc al centre social La Regadera, en el Cabanyal, la presentació del llibre “Vegetarianisme, ¿una vida prodigiosa?”, de l’autor Manuel Sáez.

L’acte estava organitzat per al Subcomissió Compromís Pels Animals (SCPA), del grup polític Compromís. I va ser presentat per la seua responsable de les Sectorials, Mª Josep Ortega. I van intervindre el prologista del llibre: Toni Infante, i l’autor. Tots tres van defensar una vida sense torturas i plena d’alegries, amb un fil conductor comú: el vegetarianisme. Perquè del que tracta aquest llibre és això, la recerca d’una forma de vida que siga més respectuosa amb l’entorn, tot l’entorn, animals, planeta, i fins i tot les plantes, encara que això aparega com a anecdòtic.

Mª Josep Ortega va comentar la importància d’aquest llibre dins de la formació política Compromís, la qual disposa d’una peça animalista dins de la seua estructura de Sectorials. Quedant l’SCPA dins de la Sectorial de Medi Ambient. I va dir que si l’SCPA aposta pels drets dels animals, és lògic pensar que l’SCPA aposte per un vegetarianisme senzill, clar i fàcil, com el que s’esmenta a aquest llibre.

Toni Infante va apel·lar a la consciència social per poder accedir al major canvi que mai s’ha gestat a la humanitat, el canvi cap a una abolició de tota mena de tortura sobre els èssers vius. Sent aquesta consciència possible i necessària, que ha de partir des d’algun lloc. Que ben podria ser propiciat per aquest llibre.

Manuel Sáez va dir que el seu llibre conté moltes coses: autocrítica, denúncia, informació, la veritat sobre el vegetarianisme, il·lusió, i molta esperança. Va dir també que conté un requeriment necessari, que no és ni més ni menys que la capacitat de ser un text on tots els dubtes que puga tindre una persona omnívora seran resolts si vol girar la seua vida cap al vegetarianisme.

L’assistència va ser molt gran, quedant complert el recinte de La Regadera, no cabia més gent, més de trenta persones. Les preguntes i les respostes van ser d’allò més encoratjador i constructiu, vivint- se una vesprada-nit molt afable i serena. Plena d’un colorit vegetal molt emotiu.

L’acte va tindre la presència destacada de Juan Ponce, Diputat a Les Corts Valencianes pel grup polític Compromís. Però a més, i a banda de les tres persones ja citades, també hi eren noms tan importants com Natxo Serra, Xus Frare, Encarna Canet, Glòria Tello, Abelard Saragossà, Ana Espinosa, Xavi Navarro i Mercedes Vidal.

El sopar de La Regadera posterior a la xerrada va ser també tot un èxit culinari.

Comparteix

Icona de pantalla completa