Diari La Veu del País Valencià
Conferència d’Antoni Furió a Algemesí
El proper divendres dia 27 de juny, a les 19.30 h. tindrà lloc al saló d’actes del Casino Lliberal d’Algemesí una conferència d’Antoni Furió que porta per títol “De les Espanyes medievals a l’Espanya única, i com això afectà i afecta els valencians”. Furió és Catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de València, i és un dels historiadors de major reputació en l’àmbit de l’estat espanyol, i també del panorama del medievalisme internacional. És autor d’una extensa obra, amb innombrables articles i capítols de llibre publicats en les revistes científiques més prestigioses d’Europa. Ha participat en una gran quantitat de congressos internacionals. A ell es deuen llibres tan emblemàtics com Camperols del País Valencià, autèntica fita en la historiografia rural valenciana, o la Història del País Valencià que publicà l’editorial Alfons el Magnànim. No de bades, és defensor aferrissat de l’estudi i l’ensenyament de la història del nostre país. A més, és un gran valedor de la Universitat. Va estar un dels quatre candidats a rector de la Universitat de València en 2010.

Furió va participar en les jornades “Espanya contra Catalunya”, celebrades a Barcelona l’hivern passat. Un congrés que va ser molt mal interpretat per la premsa espanyola, desconeixent bona part de la realitat del que allà es va tractar, i la serietat i prestigi dels participants. Furió ens oferirà una versió de la conferència que va pronunciar en aquell marc, passats els mesos, ara ací, a la nostra comarca de la Ribera, i per a un públic més ampli. Segur que la seua reflexió en la perspectiva històrica ens ajuda a reflexionar sobre els temps que vivim, en què els valencians, ciutadans i pareix que govern també, veiem que la relació amb l’Estat ens està portant a un carreró sense eixida, si més no pel que fa al finançament de la Generalitat.

L’acte s’emmarca dins la programació per al curs acadèmic que fa l’associació L’Ullal Cultural d’Algemesí, que porta per títol El despertar d’un poble, i que es concreta fonamentalment en les anomenades II Jornades Josep Marco. La presentació correrà a càrrec de Carmel Ferragud, professor d’Història de la Ciència a la Universitat de València, i president de l’associació.

Carmel Ferragud
President de L’Ullal Cultural d’Algemesí

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa