Diari La Veu del País Valencià
En perill la realització del XXI voluntariat ecològic
El Consell dels Joves de Gandia, vol manifestar la falta total de recolzament institucional per part de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Gandia.

El voluntariat ecològic és una activitat històrica, que ha detectat i evitat molts incendis al terme de Gandia i voltants, amb moltes edicions a la seua esquena i que no sòls realitza una gran tasca social, sinó que realitza una important conscienciació dels joves cap a la natura i el seu entorn, i on els joves participen de forma altruista.

En els ultims anys, aquesta activitat a comptat amb un retall important deixant el suport econòmic i material, baix mínims i dificultant molt la seua realització, no obstant l’aposta ferma daquest Consell Local, ha permès traure lactivitat, tot i lescasa ajuda del govern municipal.

Durant aquests mesos, mentre es preparava l’activitat em sol·licitat reunió amb el departament de medi ambient, i hem tractat de treballar en la recerca de solucions, mitjançant el departament de joventut o fins i tot amb la denúncia de falta de recursos que vam traslladar a lagenda21 i que aquesta va recolzar sol·licitant la col·laboració dels regidors, a dia de hui lAjuntament de Gandia no sha pronunciat al respecte, i no ha garantit cap quantia, ni col·laboració de cap tipus, ficant en greu perill la realització daquesta activitat, en un any que els experts qualifiquen de sequera extrema i alt risc dincendis forestals.

El Consell dels Joves de Gandia, necessita de recolzament per tal de poder traslladar als joves a les diferents rutes i punts de vigilància, poder adquirir i arreglar les bicicletes, modernitzar lequip de walkie-talkies que va ser adquirit en 2006 i que no funciona correctament, que serveix per alertar sobre qualsevol situació anòmala, pagar les assegurances que cobreixen als voluntaris i donar equipament de treball als joves.

En aquesta edició hi ha de moment 40 voluntaris inscrits, i hi havia pensat començar els cursos de formació el 7 de juliol i les rutes a partir del 14 de juliol.

Aquesta edició ve marcada per moltes novetats, com exposicions, excursions, jornades de neteja, taules redones…

De moment, a falta de resposta de col·laboració del Ajuntament, les inscripcions continuen obertes a lAlqueria Laborde, al telèfon 96 295 12 00 o al correu: [email protected] i el Consell dels Joves de Gandia continua treballant buscant solucions i recoltzament.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa