Diari La Veu del País Valencià
Lambda convoca una concentració per a denunciar una agressió
Els fets es van produir la matinada del dissabte, coincidint amb el Dia de l’Orgull LGTB

La concentració tindrà lloc el dimarts 1 de juliol a les 19:30 hores en la plaça de l’Ajuntament de València

Lambda-Col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals vol fer visible la seua repulsa per l’agressió que el passat dissabte 28 de juny a les 4:30 de la matinada va patir una antiga companya de l’associació en el centre de València pel simple fet de ser transsexual, i mostrar tot el seu suport a l’agredida, que es troba a casa recuperant-se de les ferides patides.

Com relata la pròpia agredida, M.C., “m’acabava d’acomiadar d’unes amigues amb les quals havia passat la nit quan al meu costat van parar dos joves d’uns 25 anys que anaven amb cotxe i després de dir-me diverses estupideses em van preguntar si jo era un home”. M.C. explica que “arriba un moment que explotes, farta de tants insults, així que em vaig acostar a la finestreta del conductor per a encarar-me a ell. Va ser en eixe moment quan el xic que m’havia increpat em va agafar del braç i va accelerar el vehicle, portant-me a rastres durant quasi 20 metres”.

La víctima assenyala que està “viva de miracle”, doncs “l’agressió podria haver sigut fatal. Podria haver caigut baix les rodes del cotxe o trencar-me el coll amb la caiguda”. Quan l’agressor va soltar a la xica, ella va caure a terra mentre el cotxe es donava a la fugida, per la qual cosa no li va donar temps a veure la matrícula del vehicle. Pocs minuts després va parar a una patrulla de policia perquè la socorregueren i aquests van cridar a una ambulància que la va traslladar a l’Hospital La Fe de València, on li van tractar les ferides: un tall de 4 centímetres en un colze i les cremades produïdes a muscles i braços pel frec amb l’asfalt.

Després de ser atesa en l’hospital, i ja amb el part mèdic, l’agredida va acudir a una comissaria de policia per a interposar una denúncia. M.C. manifesta el seu malestar pel tracte rebut tant pel personal mèdic com per la policia, “doncs vaig sentir que em tractaven com una cosa rara, amb mirades entre estranyesa i burla pel fet d’estar davant d’una dona transsexual. Crec que a una dona no transsexual no l’hagueren tractat de la mateixa manera, cosa que em va fer sentir molt malament”.

Des de Lambda afirmen que, per desgràcia, fets com aquest no són aïllats en el nostre país, la qual cosa demostra que “encara que estiguem caminant cap a la igualtat legal, les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals estem lluny de gaudir d’una igualtat real i efectiva”. “És lamentable que el mateix dia que milers de persones recorríem els carrers de València per a demanar respecte pels Drets Humans de les persones LGTB a nivell internacional, en la nostra pròpia ciutat es produïa un atac tan brutal a una dona per motiu de la seua identitat de gènere”, afirma Mar Ortega, coordinadora general de Lambda.

La víctima, a qui se li han receptat antibiòtics per a prevenir la infecció de les cremades, es troba a casa recuperant-se de les ferides i del dolor que té en gran part del seu cos. “Des de la nostra associació desitgem una ràpida recuperació a la nostra companya i amiga, i esperem que puguen identificar i castigar als agressors. No pot haver cap agressió sense resposta, i instem als poders públics a que prenguen cartes de forma activa i determinant. És intolerable que els agressors puguen caminar pel carrer sense objeccions, mentre les persones LGTB hem de mesurar cada pas que donem perquè ens juguem la nostra integritat física o psicològica, o fins i tot la vida en alguns casos”, afegeix Ortega.

Lambda València

Comparteix

Icona de pantalla completa