Diari La Veu del País Valencià
M+S Algemesí si denuncia la censura
EL JUTJAT NÚMERO 7 D’ALZIRA DECRETA UNA “APAGADA INFORMATIVA” SOBRE LA FACTURA DELS 28.100 EUROS PAGADA IRREGULARMENT

Davant les notícies aparegudes hui en el diari LAS PROVINCIAS en la qual s’informa que el jutjat d’instrucció número 7 d’Alzira, ha acordat «requerir a Josep Antoni Bermúdez i al grup polític Més Algemesí a efecte de que es donen per notificats que els queda prohibida l’emissió, comentari en qualsevol mitjà escrit o de difusió, o qualsevol al·lusió o noticia referida a la factura expedida para la defensa de funcionari de Algemesí» M+S ALGEMESÍ vol manifestar que:
  1. Tot i que l’auto de d’admissió de la querella sembla ser del dia 6 de juny, ni el portaveu ni el partit han rebut cap notificació oficial.
  2. Tampoc hem rebut cap providència prohibint-nos parlar del tema i per tant podem fer-ho lliurement.
  3. Del que sembla que se’ns va a prohibir parlar és del pagament d’una factura de 28.100’07€ que l’ajuntament abonà a un despatx d’advocats en el qual participa el cònjuge de la 1a tinent d’alcalde.
  4. El pagament es va fer malgrat existir un informe negatiu de la interventora que indicava que el procediment seguit no era l’adequat i que existia una incompatibilitat per a facturar pel vincle conjugal.
  5. Després d’eixir a la llum pública el tema l’ajuntament inicià un expedient de rectificació d’error material i rebaixava la quantitat de la factura de 28.100 a 8.000€ i ha demanat per acord de Junta de Govern Local el retorn de 16.600€ dels més de 23.000 que se li abonaren en metàl·lic al despatx.
  6. En una entrevista publicada en l’edició de La Ribera del diari LEVANTE-EMV el soci cònjuge de la regidora informa que va a procedir a retornar l’import íntegre de la factura. Malgrat que d’aquesta manera ens dóna la raó ha interposat una querella contra nosaltres.
  7. En cap moment M+S ALGEMESÍ ni el seu portaveu han realitzat cap judici de valor ni ha desprestigiat a aquest conegut advocat local. Simplement hem informat d’uns fets i circumstàncies en els quals es veu implicat. La nostra crítica sempre ha anat dirigida no contra qui presentava la factura, sinó contra qui la pagava.
  8. El querellant ha demanat com a mesures cautelars que se’ns prohibisca parlar del tema, i a la premsa informar. Entenem que estem parlant d’una “censura prèvia” que està expressament prohibida per l’article 20.2 de la Constitució.
  9. M+S ALGEMESÍ i el seu portaveu no poden més que denunciar un fet insòlit en la història política recent: per primera vegada es prohibeix a un partit informar a l’opinió pública sobre un tema polític que està tractant-se en un l’ajuntament i sobre el que l’equip de govern està prenent acords. No recordem cap prohibició similar a cap partit polític.
  10. M+S ALGEMESÍ considera retrògrada, anticonstitucional i antidemocràtica que tal prohibició s’amplie a tota la premsa, ja que interpretem això com una clara limitació a la llibertat d’informació i de premsa. La qualitat democràtica del nostre Estat empitjora dia a dia.
  11. Quan se li notifique oficialment a M+S ALGEMESÍ aquest despropòsit el partit i el seu portaveu recorreran aquestes mesures cautelars per tal de defensar el dret a la informació dels ciutadans d’Algemesí.
  12. Igualment anem a adreçar un escrit als òrgans judicials competents i al TSJCV per tal que investigue en quines circumstàncies estranyes s’ha adoptat aquesta providència. Atenent a les informacions periodístiques aparegudes sembla ser que la jutgessa reconeix haver signat en el seu primer dia en el jutjat una providència que ella no havia redactat i que no reconeix com a seua. Resulta preocupant que es puga signar una decisió de tal magnitud tan a la lleugera.
  13. Volem reconèixer la tasca encomiable en defensa dels interessos públics i municipals que han dut en general els tècnics de l’ajuntament d’Algemesí i el seu Secretari, i molt en especial el Tècnic d’Urbanisme implicat, la interventora i la Cap de contractació. Han demostrat ser uns grans professionals dignes de reconeixement públic.
  14. Volem també felicitar als periodistes Manuel García i Arturo Checa que tan encomiablement han defensat la llibertat de premsa i informació.
Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal
MÉS ALGEMESÍ

Comparteix

Icona de pantalla completa