Diari La Veu del País Valencià
Naix a la ciutat de València LLIBRES DE LA DRASSANA
Divendres 11 07 2014 · 19,30 h
Llibreria AMBRETA.
Gravador Esteve, 11 · Ciutat de València.

Llegir. Paper. Plaer.

Valencians. Mediterranis. Naix a la ciutat de València LLIBRES DE LA DRASSANA, una nova editorial dirigida per un grup de professionals de l’escriptura, amb la ferma determinació d’aportar noves sinergies al panorama literari valencià. Amb la divisa Llegir. Paper. Plaer, el projecte naix del Consell de Redacció del Lletraferit, la revista cultural valenciana de la qual passa a fer-se càrrec LLIBRES DE LA DRASSANA.

Les col·leccions de Drassana.

A més, DRASSANA publicarà una desena de llibres a l’any, distribuïts entre les moltes col·leccions que emmarquen les seues principals línies d’edició. Jàssena, de narrativa en valencià, i Izmir, de narrativa en castellà, apostaran per donar a conéixer nous talents de la literatura valenciana. Odissea, sobre història valenciana general, i Valencianistes, sobre la història del valencianisme des de finals del segle XIX, tractaran d’oferir claus per atendre la creixent demanda dels valencians de comprendre’s a si mateixos. Veles e Vents, per la seua part, recuperarà i adaptarà els grans clàssics medievals i moderns de la literatura valenciana. Finalment, quatre col·leccions temàtiques completaran el catàleg de DRASSANA: Ciutats Invisibles, sobre urbs i viatges, Flor de Maig, sobre els pobles marítims de la ciutat de València, Onze, sobre futbol, i Tastaolletes, sobre cuina i gastronomia. En definitiva, LLIBRES DE LA DRASSANA vol suposar un revulsiu per al panorama cultural valencià, amb l’aportació d’una sèrie d’obres que satisfacen els interessos d’una societat valenciana que es mostra, a pesar de les dificultats, cada vegada més preparada, moderna i oberta.


Fer Harca, el primer llibre.

L’editorial s’estrena amb un llibre de la col·lecció Odissea, Fer Harca. Històries medievals valencianes, un conjunt de textos prologat per Enric Guinot, catedràtic de la Universitat de València, i preparat per Frederic Aparisi, Vicent Baydal i Ferran Esquilache, actuals membres del Grup Harca, ben conegut en internet i les xarxes socials per la seua intensa activitat en la difusió de la història medieval valenciana. Amb verb àgil i una gran capacitat divulgativa ens acosten un bon grapat d’històries sorprenents. ¿Per quina raó l’arròs està tan present en la gastronomia valenciana? ¿Per què el barri de Russafa es diu així i quina relació té amb al-Àndalus? ¿Per quines raons Vinatea es rebel·là contra l’autoritarisme castellà? ¿Per què era tan famós el bordell medieval de la ciutat de València? ¿Què ens dugueren els almogàvers de la Grècia medieval? ¿Què passà al sendemà de l’expulsió dels moriscos? ¿Des de quan els valencians començaren a sentir-se valencians? Fins a setze històries diverses que configuren un viatge fascinant i captivador per la València medieval i més enllà.

Bon vent i barca nova.

Durant la segona mitat de 2014 Llibres de la Drassana publicarà el número #05 de la revista Lletraferit i una sèrie de llibres que seran anunciats en cada moment. No debades, volem que la proximitat amb els autors, el públic lector i el conjunt de la societat valenciana siga una de les ensenyes de la nova editorial. Volem fer llibres de la mateixa manera que es construïen els vaixells en les drassanes tradicionals: fruint del procés, cuidant de cada detall. Les nostres edicions seran naus valencianes que solquen les mars del planeta. I, com les naus han fet sempre, atendran les necessitats de la gent, bescanviaran coneixements i crearan cultura. Volem que LLIBRES DE LA DRASSANA participe, des del món editorial, del ressorgir mediterrani dels valencians. Bon vent i barca nova.

L’acte oficial de presentació, juntament amb el del llibre Fer Harca. Històries medievals valencianes, tindrà lloc este divendres 11 de juliol de 2014 en la llibreria Ambreta de la ciutat de València (C/ Gravador Esteve, 11). Hi haurà parlament dels autors i els editors, així com uns vins i cerveses d’honor. Esteu tots convidats.
DRASSANA

Comparteix

Icona de pantalla completa