Diari La Veu del País Valencià
Dimissions d’alts càrrecs de la Conselleria d’Educació
STEPV valora positivament les dimissions dels alts càrrecs d’Educació i considera que aquestes s’haurien d’estendre a tot l’equip actual, incloent-hi la consellera Català

STEPV vol fer la següent valoració sobre les dimissions que acabem de conéixer del Secretari Autonòmic d’Educació, Rafael Carbonell, i la Subsecretària d’Educació, Virgínia Jiménez:

L’actual equip de la Conselleria d’Educació és el responsable d’aquesta última etapa de retallades, manca de transparència, privatització de l’ensenyament i de violentar constantment la comunitat educativa en la gestió dels assumptes educatius, tant en la forma com en el fons.

Els responsables polítics que han dimitit, com els que encara es mantenen en els seus càrrecs, s’han caracteritzat per la manca de diàleg, de consens, i d’acords amb la comunitat educativa. Es podrien citar molts exemples, com ara: les retallades d’unitats, els currículums de primària, les retallades en les plantilles de totes les etapes, l’acord de professorat interí, les agressions continues a les condicions laborlas del professorat, atacs al valencià, l’aplicació precipitada de la LOMQE, l’afavoriment de la privatització de l’ensenyament (CIS, concertacions), etc.

Per això, STEPV considera que cal un canvi total en la Conselleria d’Educació, no només de les persones que estan al capdavant sinó també de les polítiques que s’estan aplicant. Aquest canvi ha estat reiteradament sol·licitat pel Sindicat, especialment en aquesta última etapa en què la Conselleria d’Educació ha aplicat una dura política de retallades en el sector educatiu, que està ofegant la xarxa pública mentre es fomenta la xarxa de centres concertats.

Mentre aquest canvi no es produïsca, STEPV continuarà treballant, juntament amb el professorat i la comunitat educativa de cada un dels centres educatius, per a minimitzar l’impacte negatiu de les polítiques que està aplicant la Conselleria d’Educació i els governs valencià i espanyol contra el sistema educatiu.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa