Diari La Veu del País Valencià
Rafael Carbonell, Secretari Autonòmic d’Educació ha dimitit
Rafael Carbonell ha perdut davant del TSJ valencià, fins al moment, tots els contenciosos duts a terme per l’Oficina de Drets Lingüístics d’Escola Valenciana davant els atacs que ha fet a l’ensenyament en valencià. “En mans de la consellera d’Educació està ara que es puga obrir una nova etapa de diàleg després d’aquesta acció”, ha declarat Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana.
Després de tres sentències del TSJ valencià (CC Sant Cristòfor de Picassent, CEIP Rei En Jaume i ramon y Cajal de Xirivella) que constataven l’atac del secretari autonòmic d’Educació a l’ensenyament en valencià; d’una interlocutòria del mateix tribunal desautoritzant una resolució seua que suprimia una línia en valencià al CEIP Pare Català de València; i de perdre també davant dels tribunals en un judici sobre la Xarxa de centres plurilingües on pretenia atacar de nou la nostra llengua, finalment, Rafael Carbonell, Secretari Autonòmic d’Educació ha dimitit.

A més, el ja ex secretari autonòmic d’Educació ha estat un dels màxims responsables de l’arranjament escolar per al curs que ve, com a conseqüència del qual s’han suprimit desenes d’unitats d’ensenyament en valencià. A hores d’ara, Escola Valenciana està pendent de la resposta dels tribunals sobre la petició de l’entitat al TSJ de la suspensió cautelar de l’arranjament escolar per al curs 2014-2015.

El passat 17 de juny l’entitat cívica ja va explicitar públicament la necessitat que Rafael Carbonell dimitira o fóra cessat del seu càrrec.

Des d’Escola Valenciana es considera que la dimissió de Virginia Jiménez, subsecretària d’Educació i d’Ismael Martínez, director territorial d’Educació a València, ha estat una decisió molt encertada per a l’ensenyament de qualitat i en valencià que defensa l’entitat cívica.

“Cal que el nou equip d’Educació encapçalat per Manuel Tomás, el nou secretari autonòmic d’Educació, reprenga el diàleg i la negociació seriosos i rigorosos per reconstruir i solucionar els diferents fronts i problemàtiques creades en matèria educativa i especialment en el programa d’ensenyament òptim, el Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Valencià“, ha declarat Vicent Moreno.

ELS ATACS DE RAFAEL CARBONELL A L’ENSENYAMENT PLURILINGÜE EN VALENCIÀ
Denegació d’obertura de línies d’ensenyament en valencià

Rafael Carbonell era director general d’Ordenació i Centres Docents quan Alejandro Font de Mora va ser Conseller d’Educació. Carbonell va denegar sistemàticament durant aquest període l’obertura de línies en valencià i no va atendre cap recurs ni reclamació de les famílies que ho sol·licitaven.

Tres sentències del TSJ en contra

Ja amb Mª José Català com a consellera, la política d’atac a l’ensenyament en valencià per part de Rafael Carbonell va tindre com a conseqüència tres sentències del Tribunal Superior de Justícia valencià que obligaven la Conselleria d’Educació a obrir línies d’ensenyament en valencià al CC Sant Cristòfor Màrtir de Picassent i als CP Rei en Jaume i Ramón y Cajal de Xirivella, que van guanyar famílies que van fer servir els serveis jurídics de l’Oficina de Drets Lingüístics d’Escola Valenciana.

Xarxa centres plurilingües: estimació a favor d’Escola Valenciana

A més, els tribunals també van sentenciar a favor d’Escola Valenciana per defensar que els exàmens que es feren en la Xarxa de centres plurilingües es realitzaren en la mateixa llengua en què s’impartira l’assignatura i no, com es pretenia des de la Conselleria d’Educació, en la llengua que escolliren les famílies.

Cas CEIP Pare Català: suspensió cautelar del TSJ de la resolució de Rafael Carbonell

El passat mes de juny el TSJ valencià va tornar a desautoritzar Rafael Carbonell per accedir a la mesura de suspensió cautelar sol·licitada per les famílies del CEIP Pare Català de Valencià i suspendre la resolució del 24 de febrer de 2014 dictada pel secretari autonòmic d’Educació, Rafael Carbonell, que suprimia, a meitat de curs, una línea d’ensenyament en valencià en aquesta escola i la reconvertia a línea en castellà.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa