Diari La Veu del País Valencià
Desemplead@s es concentraran diumenge que ve a València
El diumenge 20 de juliol, els grans centres comercials obriran en la ciutat de València. Així, diferents assemblees de persones parades criden a visibilizar la seua situació amb una mobilització que tindrà lloc a a partir de les 11h en la Pl. dels Pinazo, esplanada comercial per antonomàsia en el centre del Cap i Casal amb el metre i el Tall Inglés com a referència

Els col·lectius de desemplead@s i precri@s eixiran al carrer novament per a manifestar el seu malestar i fer sentir les seues propostes davant una situació d’emergència social.

D’aquesta forma, sota el lema “Contra l’atur i les seues misèries”, diferents assemblees de parad@s de València ciutat, han decidit conjuminar reivindicacions per a portar-les al carrer en plena jornada de rebaixes.

Tal com arrepleguen en el seu manifest “La destrucció de milers de llocs de treball junt la pèrdua de drets laborals i socials fa insostenible aquesta situació per a la classe treballadora”. I, continuen, “no volem les engrunes que ens escupen des dels seus llocs de comandament, no acceptem el continu engany al que ens sotmeten per a mantenir el seu status i seguir enriquint-se a la nostra costa”.

Enfront de l’immobilisme i la paràlisi generalitzada, els convocants assenyalen la importància de “fer, organitzar-se i lluitar per a canviar la realitat”.

En el camí cap a una societat els pilars de la qual siguen “la llibertat i la igualtat”, les reivindicacions passen per cinc punts.

El primer, rebuig de la liberalització de l’horari comercial, ja que aquesta és una mesura neoliberal que no solament no crea llocs de treball, sinó que els destrueix i incrementa la sobreexplotació laboral de les plantilles de les grans superfícies.

El segon, exigència de jornades de “35 hores setmanals sense reducció setmanal”, una reivindicació de sentit comú per a fomentar l’ocupació. I, relacionada amb aquesta, “No a la realització d’hores extres”.

A més, es tracta d’educar en el “Consum responsable i sostenible”, i oposar-se a “la perversió dels sindicats grocs”, agents socials promocionats per les empreses i els governs amb la finalitat d’entorpir la lluita obrera i acabar amb la imprescindible consciència de classe.

CGT-PV

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa