Diari La Veu del País Valencià
El #demos6 de la Fundació Nexe
El #DEMOS6 “LA CIUTAT CONSTRUÏDA APOSTA PER UN URBANISME PARTICIPATIU QUE APROFITE MILLOR ELS RECURSOS EXISTENTS

La Fundació Nexe (un dels principals “think tanks” del valencianisme) acaba d’editar el sisè dels seus llibres d’investigació i de divulgació amb perspectiva valenciana. El #demos6 porta per títol “La ciutat construïda. Del pla urbanístic al procés ciutadà.” i és un treball multidisciplinar redactat per dos arquitectes, David Estal i Chema Segovia, i l’economista Ramon Marrades. El treball, que compta amb pròleg del professor de la Universitat de València Josep Sorribes, està dedicat a l’anàlisi d’un urbanisme participatiu i es podrà descarregar lliurement en la seua versió on-line a partir del dilluns 21 de juliol.

El quadern dedica especial atenció a les innovacions a l’hora d’implementar polítiques urbanes com ara l’aprofitament dels recursos existents, l’escala humana i la sostenibilitat econòmica i mediambiental, amb estratègies econòmiques i socials multidisciplinàries, propostes en positiu i elements de participació ciutadana. L’objectiu és fomentar polítiques públiques que intenten minimitzar els seus efectes externs negatius i teixir aliances entre agents i individus. I per exemplificar-ho el #demos6 exposa algunes practiques ideades i/o desenvolupades pels propis autors del document.

El quadern, que ha estat editat gràcies a la participació de més d’un centenar de mecenes en una campanya de micromecenatge a les xarxes , es podrà adquirir a un mòdic preu en la seua versió en paper I descarregar-se lliurement en PDF, i per primera vegada també en .epub per a e-books, des de la xarxa.

Demos, fulls de recerca i de divulgació és una col·lecció de documents de treball científics i tècnics que volen obrir debats i oferir propostes i respostes als reptes que té platejats la societat valenciana. El #demos6 arriba després d’altres cinc quaderns publicats per la Fundació Nexe. Els anteriors llibres han estat dedicats a l’anàlisi de la política lingüística valenciana, el finançament autonòmic, la regeneració democràtica, la reforma de les institucions o la bombolla immobiliària i com este, estan disponibles a la web de la fundació: www.fundacionexe.org/publicacions .

Ciutat de València divendres 18 de juliol de 2014
+info: www.fundacionexe.org i


CURRICULUM DELS AUTORS

David Estal (web)

Arquitecte titulat per la ETSA de València el 2006 amb el projecte ‘Aparcaments Integrats a Ciutat Vella’, mereixedor del primer premi d’investigació del CEyD. Becat per la Fundació Caixa d’Arquitectes en l’estudi de G. Vázquez Consuegra i format a l’estudi Gradolí&Sanz (La Rambleta). Actualment col·labora a la Politècnica com a professor convidat al tribunal de projecte final de carrera del Taller 3 i a la Universitat de València amb el màster de Política Turística Avançada (Rausell). És autor de propostes urbanes per a València com la Via Verda, La Pepri Cabanyal, Recuperem l’Albereda, Càmping de Dalt, Rehabilitació del Bloc de Portuaris o A la Redor del Mercat Central. És fundador del col·lectiu Desayuno con Viandantes. I, des de l’acció, la formació, la consultoria i/o la divulgació, s’ha especialitzat en matèria d’espai públic, mobilitat sostenible, política urbana i participació ciutadana.

Ramon Marrades (web)

Economista (Universitat de València) i MSc Economics and Geography (Utrecht
University). Es dedica a l’estudi de la resiliència urbana en les crisis econòmiques i a l’anàlisi de polítiques públiques de base territorial; és consultor de ciutats i ha rebut un guardó honorífic en l’International Young Planning Professionals Award (2012). Ha estat professor extern a la Universitat de València, i com a emprenedor, dirigeix Cien Pies per a gestionar camins escolars i així recuperar l’hàbit de caminar a l’escola.

Chema Segovia

Arquitecte titulat per l’ETSA de Sevilla el 2009. Havent format part de diversos grups de treball, vinculats uns al món universitari, altres a l’empresarial i en la majoria dels casos a la vida d’estudi, la seua formació s’ha desenvolupat a cavall entre la investigació teòrica i l’exercici professional més actiu. Va participar en la redacció del treball de recerca “Espai domèstic i nous usuaris”, becat per la Junta d’Andalusia.

Projectes Tirant

Comparteix

Icona de pantalla completa