Diari La Veu del País Valencià
Endarreriment de l’existència de la normativa sobre FPB
L’imperatiu legal en la seua implantació fa que els centres treballen amb previsions i incerteses

Demà es tancarà en mesa sectorial les Instruccions d’inici de curs de l’FP Bàsica, tant dels cicles com els nous Programes de Formació de Qualificació Bàsica (PFQB). En aquesta sessió tornarem a insistir en la petició feta a Conselleria de que la implantació d’aquests nous ensenyaments no tinguen afectació negativa sobre la plantilla de professorat, tenint en compte que les places per a atendre els cicles van a convertir-se en plantilla estable. Demanem que la Conselleria complesca amb la seua promesa que de què l’FPB significaria més plantilla als centres que tingueren cicles.

La FE CCOO PV considerem que el mapa dels cicles d’FPB així com en quins centres s’ofertaran PFQB ha de ser públic i per això hem demanat un llistat detallat d’on estaran els cicles i els programes: quins centres, de quines famílies,… per tal de que puga quedar clar on es farà la implantació de les diferents ofertes.

Finalment la normativa que ho regule quedarà enllistida la darrera setmana de juliol i amb publicació posterior, possiblement en agost.

Tot i així, volem destacar el nostre rebuig a aquests nous ensenyaments pel que signifiquen en relació a la diferència de titulació en la mateixa franja d’edat d’escolarització obligatòria. Per això, i seguint amb la nostra campanya de Resistència a la LOMCE, animem a tots els centres que se sumen a la Xarxa de Centres Democràtics per fer palès la disconformitat amb una llei imposada pel PP.
Aquesta imposició del Ministeri i implantació per imperatiu legal per part de la Conselleria està portant a una aplicació precipitada que genera confusió entre les famílies que estan pendents de l’escolarització dels seus fills i filles: cicles que no estaran en el seu centre d’origen, on estaran ,quan estarà enllestit el procés de matriculació de les diferents opcions.

Des de la FE CCOO PV seguirem resistint i animant a la resistència a la LOMCE i vetllant per a què els seus efectes sobre el sistema educatiu i la plantilla del professorat siguen escassos.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa