Nou soci tecnològic de la Fira de Cocentaina

25 juliol 2014 01:00h
La regidoria de Fira de l'Ajuntament de Cocentaina i el Campus d'Alcoi de la UPV han subscrit un conveni de col·laboració pel qual la institució universitària es convertix en nou soci tecnològic de la Fira de Tots Sants. El consistori contestà, a través de la seua àrea de Fira es compromet a vetllar per la promoció del campus.

L'alcalde de Cocentaina Rafael Briet i la directora del Campus d'Alcoi de la UPV, Georgina Blanes, junt amb el regidor de Fira, Vicent Sandoval i el subdirector de l'Àrea de Relacions amb l'Entorn, Pablo Díaz han presentat els objectius de l'acord de col·laboració, durant el transcurs d'un acte celebrat en el saló de plens de l'Ajuntament de Cocentaina.

La Universitat Politècnica de València a través del seu Campus d'Alcoi oferix els seus respectius equips d'investigació per a resoldre els problemes o necessitats que a nivell tecnològic puga requerir la Fira de Cocentaina per al seu adequat desenrotllament. En aquest sentit, començarà a treballar en la millora de les comunicacions durant els dies de Fira, "aportant iniciatives exclusives i solucions per a assegurar el futur de la Fira", hi ha assenyalat el regidor de Fira, Vicent Sandoval. També ha explicat com "las pròpies característiques i infraestructures de la Fira obliguen a realitzar un gran esforç per a adequar este gran centre comercial i aconseguir que la visita a la Fira de Cocentaina siga cada vegada més còmoda, pràctica i rendible. Estos últims anys hem sabut evolucionar, respectant la tradició i al temps combinant la modernitat que ens oferixen, per exemple, les noves tecnologies".

En este sentit, la UPV estudiarà l'aplicació de les noves tecnologies per a millorar diferents servicis i la pròpia organització d'aquest multitudinari esdeveniment. Com ha comentat el subdirector de l'Àrea de Relacions amb l'Entorn, Pablo Díaz, "fruit de la nostra experiència en la Fira de l'any passat es van iniciar una sèrie d'intercanvis d'idees, projectes i reptes tecnològics que poden beneficiar a ambdós institucions".

La directora del Campus d'Alcoi, Georgina Blanes, ha agraït que "el Campus d'Alcoi puga consolidar-se a Cocentaina, enfortint el vincle que ja existia però no era tan patent i permetent-nos posar a disposició de l'Ajuntament i per extensió de la Fira de Cocentaina, el nostre potencial en transferència de tecnologia".

Rafael Briet, alcalde de Cocentaina, ha tancat l'acte manifestant que "volem que els llaços continuen creixent, que vagen més enllà". També ha agraït "la paciència i la voluntat de la UPV per a treballar de la mà del consistori per a recuperar el nucli antic del municipi a través de la creació d'una càtedra. No obstant això, fins a la data no s'ha pogut materialitzar perquè des de fa 20 dies esperem la resposta de l'oposició per a concertar una cita amb la direcció del Campus d'Alcoi per a poder explicar-los en persona el projecte". Briet ha exigit públicament que “per favor ens donen una data per a tancar la reunió".

Fira de Tots Sants de Cocentaina – Fundada l’any 1346

Declarada d’Interès Turístic Nacional

next