Diari La Veu del País Valencià
Mostra de Cinema Rural ‘Al nostre ritme’
TOT PREPARAT PER ACOLLIR AL PÚBLIC

Per les projeccions nocturnes, a la plaça de la vila, el cel i els estels faran de sostre. Encara que les butaques no seran d’aquelles de les grans sales, amb l’espai per posar el got, ja voldrien aquestes sales viure l’ambient que es podrà assaborir a Villores amb el bon cine, l’excepcional servei de bar i els col·loquis posteriors.

Per les sessions diürnes, la sala s’està decorant per introduir al públic als grans espectacles que s’ofereixen dissabte vesprada i diumenge matí. Si no heu consultat encara el programa, ho podreu fer a www.alnostreritme.org o al facebook: Mostra de Cinema Rural “Al nostre ritme”. Villores.

L’organització corre a càrrec de COMIC – Col·lectiu Moviment i Cultura- però compta amb la col·laboració d’altres associacions del municipi, i és la col·laboració de totes, la que garanteix el bon desenvolupament. Això vol dir que en qualsevol moment, una persona fa el paper d’espectadora i al moment següent pot estar a la barra, a la cuina, traslladant cadires o atenent a invitats i visitants.

A Villores, han confirmat assistència membres d’altres festivals, com ara de la Muestra de Cine de Ascaso, coneguda com la Muestra de Cine Más Pequeña del Mundo, que es celebra a Ascaso, una aldea de Boltaña -Huesca-, i també del Certament de Cine de Viajes del Ocejón, que es celebra als municipis de Majaelrayo i Campillo de Ranas en la zona de l’arquitectura negra -Guadalajara-. No poden acudir altres festivals, que estan acabant els seus preparatius per l’agost però ens consta, que les comunicacions entre tots els membres de la Red Cine Grande en Pequeño aquestos dies van plenetes de suport i ànims entre uns i altres.

També estaran el cap de setmana les directores Anna Soldevila i Meritxell Ahicart. Les cases de turisme rural que disposa el municipi i que, part d’elles han estat cedides per l’esdeveniment, són poques. Així que l’organització ha demanat també la col·laboració a altres veïns per allotjar a diverses persones que assistiran. Com és el cas dels artistes que participen en la presentació de la Rabera Eclèctica, el personal de la productora “El vincle”, l’equip de l’Editorial Cartoneras o el reconegut crític de cine Antonio Llorens.

Antonio Llorens és redactor de la Cartelera Turia des de fa més de 30 anys, crític cinematogràfic, guionista i realitzador de curtmetratges i algún llargmetratge. És assistent habitual a festivals como els de Berlín, Cannes, Venecia, Locarno, Sevilla, Gijón, Málaga… i una llarga llista de cites cinematogràfiques. Actualment és també responsable de la programació de cinema de Mostra Viva /Cinema del Mediterrani, una associació que pretén ser un ampli i divers espai de trobada entre les cultures i els pobles mediterranis.
Passarà uns dies “Al nostre ritme”, i col·laborarà a l’hora de presentar les pel·lícules i coordinar col·loquis.

Tot preparat per la V Edició de la Mostra de Cinema Rural “Al nostre ritme”.

Comparteix

Icona de pantalla completa