El 20 de setembre de 2005, les persones que ara han sigut absoltes pels tribunals de justícia de València, foren detingudes per la Guàrdia Civil en l’operació Panzer contra el grup neonazi Frente Anti Sistema (FAS).

Després de set mesos de seguiment i escoltes telefòniques, que ara s’han declarat no vàlides, les detenen durant l’assalt de la Guàrdia Civil al local de la FAS, ocult amb el nom de Centre Cultural Thule i ubicat al número 69 de l’Avinguda de les Tres Creus de València, perquè es detecten punts de venda d’armes a través d’unes webs. Es confiscaren nombroses armes de foc i blanques, juntament amb manuals procedents de diferents acadèmies de l’exèrcit espanyol de terra per a l’ús i maneig de pistoles, fusells d’assalt, subfusells, granades, morters o llançacoets al muscle com el que es trobà entre l’armament confiscat. Se’ls imputaren delictes d’associació il·lícita, tinença, tràfic i dipòsit d’armes i municions, robatoris i delictes contra la salut pública.

Al centre s’impartien xarrades de formació a la militància per un tal José Antonio A. O. Al seu domicili de la urbanització Alfinach de Puçol es confisca un manual de fabricació d’explosius, a més de diferent armament i munició de guerra. Aspiraven a formar esquadrons feixistes per atemptar contra persones i col·lectius, especialment d’immigrants, d’esquerres, LGTBI, del treball sexual, indigents, ocupes, etc. La finalitat era causar el major dany possible i inclús la mort en les seues habituals caceres per tal d’agredir els que no pensen les seues idees nazis, criminals i terroristes.

Aquest grup nazi difon idees per les que, a Europa central, anirien a la presó durant molts anys de la seua vida, són idees que inculquen l’odi a la diferència i que no només sembla que estan ‘tolerades’ i ‘consentides’ per l’estat espanyol, a pesar de la introducció al Codi Penal dels delicte per odi i contra l’apologia del terrorisme. Sembla que sempre se’ls aplica a la mateixa gent i que aquests grups d’extrema dreta ixen impunes perquè conten amb una certa complicitat, indolència i col·laboració d’alguns cossos de seguretat, tribunals de justícia i militars de l’estat, com es pot comprovar en el material que monopolitzen per a agredir a les seues víctimes.

I és que els vincles es fan massa evidents al País Valencià, on les organitzacions feixistes operen amb impunitat. Entre les 25 persones jutjades com a conseqüència de l’operació Pànzer, es troba Pedro José Cuevas Silvestre, assassí de Guillem Agulló i Salvador, protagonista d’altre vergonyós judici que el permeté quedar lliure amb només 4 anys de presó i candidat municipal pel partit feixista Alianza Nacional.

Les clavegueres del sistema sempre amaguen i protegeixen aquests individus i organitzacions i els atorguen una macabra funcionalitat que s’adapta als moments i que, a hores d’ara, està centrada en amenaçar les mobilitzacions socials i en fomentar la xenofòbia per a distreure l’atenció i convertir les persones migrants en bocs expiatoris. Només al 2013 es produïren 400 agressions racistes, LGTBIfobes o ideològiques al País Valencià, una de les més altes de tot l’estat espanyol.

Per tant, des de la PDaD lamentem la sentència absolutòria que s’acaba de dictar. Sembla increïble i inversemblant que les peticions de fiscalia de molts anys de presó tinga com a resposta l’absolució total. Aquesta absolució donarà ales a una ideologia criminal que atia el racisme, la xenofòbia, la intolerància i l’odi contra els sectors més vulnerables de la societat valenciana. Agrediran amb més sensació d’impunitat encara, pensaran que poden tornar a burlar la justícia amb l’ajuda de les complicitats estatals que els fa impunes.

Volem decidir per a tindre una administració de justícia que no permeta les martingales que han utilitzat les defenses d’aquests grups per a ajornar el judici, per a declarar nul·les les proves en la seua contra, les escoltes i les seues pròpies declaracions. Volem actuacions que no els consenten el que no consentirien a altre tipus de delinqüència organitzada. Volem una acció ferma i lleis operatives contra els delictes d’intolerància i crims d’odi.

Volem eradicar de la vida social la infecció nazi que tan de mal fa a una societat que vol ser democràtica, amb els seus plans i fets criminals que són una amenaça per a les vides i per a la integritat personal de molta gent, per a la salut d’una societat democràtica que ha de defensar la llibertat, la igualtat, el dret a la diferència i els drets humans contra gent assassina que les vulneren atacant, agredint i apallissant a gent pel fet de ser d’un altre país, d’un altre color o ideologia política.

Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa