Diari La Veu del País Valencià
Alacant – Servei urbà i interurbà d’autobusost
SENSE ACORD EN EL TRIBUNAL D’ARBITRATGE SOBRE LES LÍNIES 22, 25, 27 I 39 REALITZADES PER ALCOIANA I QUE CCOO RECLAMA QUE HAN DE SER DE LA CONCESSIÓ MUNICIPAL.

Malgrat les declaracions que aquests dies hem pogut escoltar tant del Regidor Juan Seva com de la pròpia Alcaldessa Sonia Castedo sobre la intenció de l’Ajuntament si es feia càrrec de les línies d’Alcoiana que són enterament urbanes, quan han tingut l’oportunitat no assisteixen al tribunal.

Semblara que a l’Alcaldessa d’Alacant només li importa ser ella la protagonista, de fet, al desembre passat va ser a punt de trencar-se el TAM per les disputes entre l’alcaldessa i la Consellera. Els motius van ser els incompliments de la Generalitat en el pagament del transport. Els compromisos que van portar a la desconvocatòria de la mobilització segueixen sense complir-se.

1.- No s’assumeixen les modificacions. Malgrat aconseguir una proposta de modificació de la línia 21 amb l’ajuntament del Campello falta que l’Ajuntament d’Alacant permeta una modificació de recorregut en la Platja de Sant Joan. Aquesta desídia, està complicant la situació als usuaris en plena campanya d’estiu.

2.- No s’ha posat encara ni un sol carril bus, ni s’han millorat els accessos a les parades, per la qual cosa la velocitat comercial no s’ha incrementat.

3.- No hi ha taula de transports.- Malgrat parlar d’una taula tècnica de transports, aquesta taula no existeix ja que està composta exclusivament per l’Ajuntament, no hi ha cap associació ni plataforma de la mobilitat.

4.- L’Ajuntament d’Alacant té cedides les competències de les línies d’Alcoiana que són totalment urbanes i per desídia o per posar en problemes amb la Generalitat no fa ús d’aqueixes competències per a millorar el transport. Exemples la no modificació en la línia 22 del seu recorregut per la Platja de Sant Joan que clarament millora el servei optimitzant els recursos i que la Generalitat ha manifestat el seu consentiment, o el reforç a la línia 27 amb un autobús de masatusa forçant novament a la generalitat.

Per últim, davant la incompareixença de l’Ajuntament en el Tribunal ha sigut impossible arribar a un acord que normalitze el servei urbà i interurbà d’autobusos. Novament s’està perdent una oportunitat d’acordar, sense protagonismes, però açò sembla que no dóna vots o popularitat. És necessari que existisca un conflicte perquè existisquen salvadors, o salvadores.

Demà, els treballadors d’Alcoiana tornaran a realitzar uns aturs parcials des de les 13’30 a les 15’30 hores i preparem amb major ímpetu la manifestació del pròxim dia 13 d’agost a les 19 hores des de la plaça de la Corunya a la platja reclamant un millor servei públic d’autobús.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa