Enderrocks s'acomiaden

15 agost 2014 01:00h
La banda de heavy rock en valencià Enderrocks ha anunciat que es dissoldrà en acabar la gira del seu desè aniversari. El grup nascut a Riola pren aquesta difícil decisió l’any que compleix una dècada de vida degut a la falta de suport institucional i després de quedar-se fora d’alguns festivals importants, necessaris per la progressió del grup. El grup de la Ribera reprèn la Gira En10rrocks aquest divendres 1 d’agost a Riola i seguirà en actiu fins a finals de 2014. La gira els durà els dies 13 i 17 d’agost a Fortaleny, el 13 actuaran acompanyats de la Societat Musical Santa Cecilia de Fortaleny. La següent data al calendari tindrà lloc el dia 20 a les festes dels Xics Fadrins de Corbera i al setembre actuaran a la Nit de Rock d’Albalat dels Sorells, cinc anys després de l’última participació al festival de l’Horta Nord.
El grup continua en negociacions per tancar algunes actuacions més a l’estiu. Serà a partir d’octubre quan Enderrocks completarà els seus últims concerts a algunes de les sales de la Ribera on la banda ha actuat durant la seua dècada d’història. En aquests concerts ja no estarà el guitarrista Emilio Icardo, qui abandona el grup per motius personals. S’incorporen com a col·laboradors els guitarristes Manu Tur i Luis Moreno, els quals s’uneixen al baixista suecà David Borja, amb el grup des de principi de la gira. Tots ells completaran la formació riberenca junt amb el quartet format per Andreu Lluch, Vicent Mayans, Voro Tur i Víctor Tomàs.

Enderrocks diu adéu als escenaris d’aquesta manera, però deixa oberta la opció d’una futura tornada que, de produir-se, no serà a curt termini. Els heavys valencians s’acomiaden com ja ho han fet altres bandes del panorama de la música en valencià com Mugroman, Odi, Agraviats, República Ska, Rapsodes o Obrint Pas.

Nou treball en descàrrega directa

El grup riberenc també publicarà en els propers mesos en descàrrega directa i gratuïta el concert enregistrat el 17 de maig a la Sala Hot Rod Café de Sueca. Juntament amb el vídeo musical, Enderrocks llançarà un reportatge audiovisual sobre els 10 anys d’història del grup on participaran tots aquells que han format part de la banda durant aquesta dècada. A més, el grup té previst organitzar una sèrie de actes per celebrar un aniversari especial el 4 de setembre.

next